I´m a Buzzador, yes I am....

Jag är nu officiellt en Buzzador. Som Buzzador får man  gratis testa nya produkter och tjänster. Det kan t.ex. gälla livsmedel, kläder, kosmetika eller andra varor. Du kommunicerar sedan med dina vänner där du ändå träffar dem på jobbet, i skolan, på Internet eller andra platser. Jag har just avslutat min första kampanj som handlade om Wrigley´s halstabletter, en halstablett med flytande kärna av xylitol som skapar en uppfriskande känsla samt hjälper till att svälta ut de bakterier som ger upphov till syreattacker och hål i tänderna. Smakerna är:

Lemon Mint: med syrlig, fräsch och omtyckt citrussmak.
Strong mint: med en god, len och fräsch smak.
Eucalyptus Menthol: en stark, frisk och fräsch halstablett.

Nu är rapporten avlagd och jag väntar med spänning på nästa kampanj.

Båtliv och stugsista i simphamn...

Åkte i lördags till Veronicas nya sommarparadis "Simpis". Sedan de köpt en sunrunner (en båt) från USA så lever de verkligen båtliv. Simphamnsholmen är Umeå Motorbåtssällskaps klubbholme (UMS).  Det är en holme som har plats för ca 30 båtar. Lediga platser kan användas av gästande båtar och då har man tillgång till klubbstuga, bastu el och vatten som är draget till bryggan. Vid Simphamn finns torrdass och går man dit ska man inte bli förvånad om man får oväntat besök. Satt i lugn och ro på söndagsmorgonen efter ett uppfriskande morgondopp i 14-gradigt kallt havsvatten. Då det plötsligt kilade in en ödla genom dörrspringan mot golvet. Fy, vad äckligt det var å fy så rädd jag blev för den lilla stackaren...

I alla fall så är det tradition att  sista lördagen i augusti tar stugägarna och båtfolket avsked av sommaren med att båtar åker från Umeå till Simphamn med tända lanternor och stugägorna längs stränderna tänder eldar. Vi skulle ha åkt med båtkonvojen men det blåste så mycket att vi stannade i Simphamn och njöt av skådespelet med en öl i ena handen och grillad korv i den andra. När båtarna kom fram skulle det utses villken båt som hade den bästa och roligaste belysningen.

Söndagen bestod av båttur till Umeå och lunch på Max, innan vi styrde kosan mot inlandet igen. Våra huvuden var fulla av nya intryck. Det är som om en annan värld finns bakom knuten som vi aldrig haft en skymt av förut. Bara en sådan sak som att läsa skyltarna utmed strandremsan och alla konstiga ord som man inte vet vad de betyder och  låter roliga som tex. pullpitt ett kromat staket på fören som jag skulle ha kallat fallgaller och "ruffhäxa" som jag skulle ha kallat "kuttersmycke".

Mary fucking Poppins...

Gick ut på friskvård idag i hemfollade jeansshorts och ett linne med röda, vita, oranga och blå ränder på. Ja, jag vet att det låter förfärligt med den beskrivningen men sanning och säga så är det faktiskt väldigt sött linne. Nåja, åter till ämnet, plötsligt så kommer en karl emot mej och frågar:

- Ska du också på kyrkofullmäktige?
- Nej, sa jag leende och börjar gå vidare.
- Ursäkta att jag störde men jag var nästan säker på att du var med i kyrkofullmäktige.
- Det gör ingenting. Hej!

Efter några steg senare insåg jag till fullo vad det var han hade sagt. Han tyckte jag såg ut som om jag skulle kunna tillhöra kyrkofullmäktige, from och vän. Ok, jag jobbar som förskollärare men jag ser väl inte ut som Mary fuckinhg Poppins