Båtliv och stugsista i simphamn...

Åkte i lördags till Veronicas nya sommarparadis "Simpis". Sedan de köpt en sunrunner (en båt) från USA så lever de verkligen båtliv. Simphamnsholmen är Umeå Motorbåtssällskaps klubbholme (UMS).  Det är en holme som har plats för ca 30 båtar. Lediga platser kan användas av gästande båtar och då har man tillgång till klubbstuga, bastu el och vatten som är draget till bryggan. Vid Simphamn finns torrdass och går man dit ska man inte bli förvånad om man får oväntat besök. Satt i lugn och ro på söndagsmorgonen efter ett uppfriskande morgondopp i 14-gradigt kallt havsvatten. Då det plötsligt kilade in en ödla genom dörrspringan mot golvet. Fy, vad äckligt det var å fy så rädd jag blev för den lilla stackaren...

I alla fall så är det tradition att  sista lördagen i augusti tar stugägarna och båtfolket avsked av sommaren med att båtar åker från Umeå till Simphamn med tända lanternor och stugägorna längs stränderna tänder eldar. Vi skulle ha åkt med båtkonvojen men det blåste så mycket att vi stannade i Simphamn och njöt av skådespelet med en öl i ena handen och grillad korv i den andra. När båtarna kom fram skulle det utses villken båt som hade den bästa och roligaste belysningen.

Söndagen bestod av båttur till Umeå och lunch på Max, innan vi styrde kosan mot inlandet igen. Våra huvuden var fulla av nya intryck. Det är som om en annan värld finns bakom knuten som vi aldrig haft en skymt av förut. Bara en sådan sak som att läsa skyltarna utmed strandremsan och alla konstiga ord som man inte vet vad de betyder och  låter roliga som tex. pullpitt ett kromat staket på fören som jag skulle ha kallat fallgaller och "ruffhäxa" som jag skulle ha kallat "kuttersmycke".

Mimmi

Inte är det så svårt att plocka svamp bara man vet vad man söker. Jag plockar bara soppar eftersom jag kan dem. Det är ju kul att förena nytta med nöje.
Idag och igår blev det ingen promenad med tanke på att det regnat minst 100mm på ett dygn.

Mimmi

Vad duktigt du var.
Kan förstå att det var kallt men på slutet brukar man svettas. Imorgon ska jag träna och det känns skönt att nu får börja komma igång. Har på nått sätt bestämt att på måndag börja mitt nya liv igen man mår som mycket bättre av att röra på sig.

Anonym

..hahaha ja onekligen så hade vi det mkt trevligt på båtsistan. Nästa år kanske ni är där med eran båt. Det lät så bra ända tills...lunch på Max..känns som om vissa "ruffisar" har en förkärlek för flott! Men hey that´s us!
Visst fan mår man bra när man är i gott sällskap, solen skiner och vinet är kallt!
Du Malin tror du att ödlan är större nästa år?

verone

..vid närmare analys så ser man alkoholhaltiga drycker, socker i flytande form och allmän oreda. Next time kanske en annan har fått chansen att städa undan lite..jag menar du vet ju vad dom säger om en bild. Den kan icket ljuga!