Friday night is gonna be allright...

Fredagen är här liksom julen. Vi eller rättare sagt Krister har burit och arbetat medan jag gått runt och svurit över min ofärdiga arm när vi julstökat. Nu har i alla fall julen kommit till Bondegatan 2, lite tidigare än vanligt men vi måste passa på nu när Krille har vart ledig i veckan. Emmi har vart till optikern och behöver glasögon. Lillia har sleepover med flickkompisar som fnissar och skrattar, knaprar chips och ostkrokar och längtar efter glassen de ska inta efter bastuäventyret :-) Emily ska discobowla i Umeå där Elin komer att tillbringa helgen. Jag längtar till Idol men tycker inte om att Daniel vart utröstad förra fredagen. Känner mej varm inombords sådär julvarm man känner sej när stakarna står (fniss, fniss) i fönstren, glöggen sjuder i glöggpannan, julvisorna avbyter varandra på radion i köket och pepparkaksburkarna står staplade. Även fast man är vuxen börjar man längta efter tomten :-)

Inventering av måluppfyllelse...

Jag hade ju fått en idé om att göra en målsättning med min konvalecens. Nu är det tid för inventering...
image309

  • Stressa av 
  • Finnas där för barnen när de kommer hem från skolanimage311
  • Se Gudfadern-triologin
  • Luncha med Elin i Umeå en veckodag
  • Gå ut och njuta av "indiansommaren"
  • Passa på att ha kvalitetstid med momma
  • Gå ner i vikt och bli "the best of me"
  • Ska lyssna på radion under dagen
  • Gå igenom garderoben och slänga allt före 2000
  • Skriva lite....

Ok,  sex mål av tio är inte så dumt faktiskt. Känner mej riktigt nöjd över att ha gjort dessa sex saker som jag aldrig tycks ha tid för i vanliga, friska fall :-)

Is it christmas today???

När jag nu varit  hemma i sex dagar känns det som en dröm och fantasi att jag varit på semester i fjorton. Vi har sakta men säkert vitnat av. Tyvärr så går det otroligt fort att pepparkaksfärgen försvinner men det som förundrar mej mest är att ibland dyker det upp roliga minnen som bara "poppar" upp och man fnissar till mitt i pastakoket, härligt, härligt :-)

Kristers mamma har extraknäckt som jultomte idag. Hon lånade meganen och körde iväg till Konsum och köpte 2 x 14 kilo av djurens bästa vän Padigre Pals hundfoder, grisöron och hundgodis till Rexa.Till oss andra 7 "rugratsi familjen har hon lagat en stor skål med köttbullar, fixat brunsås, köpt risgrynsgrötkorvar, ärtsoppakorvar, och 3 lådor av Gene tunnbröd för en "blötamiddag" på mjölk och smör. Jag kan säga som så att vi har middagar resten av veckan ut. Vilken givmild och härlig svärmor man har... en ros till dej Malin.

I kväll så ska vi avnjuta chili con carne, med vitlökstoast och
skratt i massor runt det ovala köksbordet av furu som dignar
under tyngden... See Yaa!