Spanair take me thair :-)

Oj, så resklar jag är allt är packat och klart det enda som inte är riktigt spikat är om pappa eller Sture ska skjutsa oss till flygplatsen i morgon. Sedan är det bara  14 dagar där de 3 frågor man har är:

- Vad ska vi äta?
- Var ska vi äta
- När ska vi äta?

Dagen har vart hektisk vi har packat ner alla grejerna vi ska ha med oss samt tjejernas grejer och kläder så de ska klara sej dessa 14 dagar utan att mor och far ska måsta hämta de grejer de behöver för att klara av skolans aktiviteter. Det vart en del olika uppsättningar som badkläder, gympakläder, UGkläder och vanliga kläder. Krister har verkligen fått arbeta som en slav idag efter som jag är oduglig med min arm i mitella. På tal om det så har jag fåttett nytt namn  "Mitellagirl", lät inte så pjåkigt kanske skulle starta ett band ha ha ha. Åter till ämnet, eftersom mor och far ska ta hand om tre töser, två katter och en hund så har Krister fått forsla allt från mp3-er till katträd dessa två kvarter tills han utmattad kastade upp de lurviga i skinnsoffan tills vi for till våran bjudning på köttsoppa kokt på fläskfil´e och fräsha grönsaker, brödet var hembakt och osten högre än 17%, ivriga armar sträcktes efter den ena läckerheten efter den andra. Världens goaste krutgumma fyllde nämligen 81 år idag. "Hurra, hurra, hurra folkets jubel...yiiihaaaa!!!. Vi var en stor skara människor i alla olika åldrar som hon har bjudit för hon har en del titlar kan jag tala om mamma, mormor, svärmor, momma, famma, vän... "ja, if you can name it she got it!" Det var en del skratt med det yngre gardet, tårtätning och skvaller med det äldre och kramkalas i hallen innan meganen rattades hem för en natts sömn innan äventyret kan börja.

Känns skönt på något konstigt vis att ha träffat alla nära och kära innan jag åker iväg med Spaniar till värmen. Det är en fantasktisk skara människor som i rakt nedstigande led härstammar från allas vår Birgit Sundling, en förebild i desa förtappades dagar. Sist men faktiskt minst, dessa härliga barn som blir vuxnare och vuxnare för var dag som går.

image285

image284

Mina husdjur...- Bandit 
"The man", en gråvit, korthårig bondkatt som jag fått av Tommy och Åsa. Han är skeptisk mot det mesta och är hård mot de hårda. Inger respekt hos såväl människor som åt djur.


- Chiwa
"The queen", en gråvit, långhårig "lurvitussa" som är en blandninga av bondkatt och main coon som vi fått av en arbetskamrat till Krister. Trots att hon ser ut som en tuff main coon så är hon mjuk, vän och alltid behaglig.

- Rexa
"The one and only", en svart korthårig hund med vitt kors på magen. Hon är en riktig tjuvblandning mellan bordercollie och jämthund. Är yster och livfull och sprider ren glädje omkring sej.

- Bella
"The beautiful", en spräcklig katt i ovanliga färger som gyllengul, bron och svart.  Mor och far tar hand om henne åt Maria. En sällskaplig katt som förgyller sin omgivning och är nyfiken på allt.

Frikort...


Jag har blivit en frikortsanvändare:

Jag har blivet en av de som fått högkostnadsskydd för patientavgifter Vet egentligen inte vad jag tycker om det, som om jag inte längre hör till de arbetsföra eller är jag bara nojig nu? Man ska ju vara glad över att det inte blir så dyra kostnader. Lugnar själen med Mellisa Etheridges Royal sation 4/16. I alla fall så betyder högkostnadsskyddet att jag bara behöver betala max 900 kronor i patientavgifter under ett år. Så nu när jag betalat maxbeloppet får jag ett frikort som innebär kostnadsfri vård fram tills 11 juni 2008. Till patientavgifter räknas både de avgifter jag  betalar hos landstingets mottagningar och avgifter hos de privata vårdgivare som har avtal med landstinget. Om jag söker vård i annat landsting ingår även dessa patientavgifter i högkostnadsskyddet.


Högkostnadsbeloppen är:
- Öppen sjukvård, sjukvårdande behandling och tandvård: 900 kronor
- Läkemedel: 1 800 kronor
- Tekniska hjälpmedel: 2 000 kronor
- Sjukresor: 1 400 kronor


Mitt högkostnadsskyddet/frikortet täcker:

Skyddet gäller när du besöker en läkarmottagning och när du får så kallad sjukvårdande behandling, det vill säga vård som ges av till exempel distriktssköterska, sjukgymnast, kurator eller psykolog.

Högkostnadsskyddet täcker inte:
- de avgifter du betalar per dag när du är inlagd på sjukhus
- vaccinationer
- annan förebyggande vård, till exempel mammografikontroll
- din kostnad för ett uteblivet besök
- kostnader för intyg
- kostnader för journalkopia.