It´s raining men...

Mr K hade av någon underlig orsak lovat sin bror att följa med på en fisketur i Lillarmsjö. Varför vet jag inte men han kunde tydligen inte tråckla sej ur det eftersom han blev tvungen att fara. Själv hade jag bestämt mej för att koppla hunden runt midjan och gå på en promenad. När vi passerat byns centrum såg jag tre personer som stakade sig fram på rullskidor från Agnäshållet. Hunden som inte sett något liknande spektakel vart rädd och började skälla som en galen jycke. Efter en stund så kom det fler och fler rullskidoåkare ja, det verkade som om rullskidor är det vanligast som finns runt Bjurholms gator så jag vek av mot älven så hunden skulle få ro i sinnet. När jag kom ner till Öreälvsleden så började regnet att ösa ner och då menar jag verkligen ösa ner. Jag hade problem att se genom mina igenimmade och regnvåta glasögon så jag hajade till då det kom en cyklist genom skogen. Hann inte riktigt med att se honom genom lövtunneln då det regnade så ymningt men jag uppmärksammade att han hade en nummerlapp på magen. När det efter några sekunder kom två numrerade cyklister till klickade det till i mitt huvud. Hade inte Kerstin på jobbet nämt något om multisport? Hennes son skulle vara med i en tävling medan hon skulle vara och springa tjejmilen i Stockholm. Jo, så var det och här går jag för en gångs skull nere vid Öreälvsleden och sabbar alltihop. Varför hade ingen skyltat om det här jippot? Tror multisportare verkligen att normala människor kollar upp om det pågår någon multisportstävling där man bor? Öh, skulle inte tro det!

Helt plötsligt kom det en hel hög cyklister genom skogen. Det var som låten: It´s raining men! Halleluljah it´s raining men! Men det här var definitift inget halleluljamoment det var illa, hemskt och oönskat. Kastade mej mot ett crossspår som ledde upp från Öreälvsleden för att slippa eländet men kanade omkull på den leriga vandringsleden och gled tillbaks ned mot Öreälvsleden och alla cyklister. Där låg jag lerig, dyngsur och omringad av cyklande män med nummerlappar mitt ute i ingenstans och det enda jag ville var att alla skulle försvinna så jag skulle kunna gå hem i lugn och ro och ta en dusch. Ringde och nästan grät till Mr K men han satt i Lillarmsjö och fiskade i solens sken. När han hörde om mitt dilemma ringde han mor och far som kom och hämtade mej med muntra miner.
Taggar: fisketur, lerig, lillarmsjö, multisport, nummerlappar, regn, våt, öreälvsleden, ösregn;

Gurka är bra, gurka vill väl alla ha...


Jag har fått ett nytt begär! I min nyinköpta plasttillbringare med lock skivar jag ner färska gurkskivor i det rumstempererade vatten som jag ska dricka under dagen. Minst en liter ska glida nerför en torr strupe för att hälsan ska främjas. Varför jag ställer den på köksbordet beror på att jag ska komma ihåg att dricka vattnet för jag har nämligen en tendenas att glömma bort vattet utan dricker mest kaffe och the.

Denna dag började i ottan då jag tog med hunden på en promenad till Mariebäck. Dushade och skötte om Maria som inte mådde så bra utan fick vara hemma från skolan.  Väl framme på jobbet klockan 08:00 så vart det aktiviteter från morgon till kväll. Vi har fikat gofikavarit hos Manne, plockat lingon som ska syltas och skapat kikare inför den kommande älgjakten på tisdag.

Helg, ljuva helg du lockar mej med underbara dofter från ugnen. K lagar katten Gustafs favoriträtt "lasagne" och jag bävar för att inte kunna hålla mej till min nya portionsstorlek men lite karaktär får jag väl bygga upp. Maria är piggare och sitter vid datorn och Emily ser topmodel på "dumburken". Älskade Elin kommer inte hem i helgen;

- Man måste ju ha ett socialliv också!

utbrister hon i telefonen och jag måste tyst erkänna för mej själv att hon har rätt. För henne erkänner jag ingentin utan klagar ljudligt över att hon inte kommer hem. Man kan ju påverka med att vara jobbig mamma också!

P.S Insåg i ett telefonsamtal med bloggmadamen  V att jag inte är med på V.I.P-listan längre. Tack för den Eklund!!!

Vilken hundras är du?

Fick en länka av Tette där man skulle kolla vilken hundras man skulle varit om man varit en hund med Go´kvälls hundtest.

Min motsvarighet i hundras vart: Grand danois.
En stor, hög, uthållig och kraftig hund. Den är intelligent och mjuk, men också modig. En grand danios är vänlig, kärleksfull och trogen mot sin familj - i synnerhet mot barn. Grand Danois har ett stort behov av kroppskontakt med sin ägare och kan sitta i timtal i med huvudet i knät för att bli klappad. Dagens grand danois är en okomplicerad hund som inte har specifika aktivitetsbehov som måste tillfredsställas. Den behöver inte valla, jaga eller träna avancerad dressyr för att leva harmoniskt. Den behöver dock god omvårdnad, sällskap och promenader. Grand danois är vänlig till sin natur, den vill ha kroppskontakt och kan ligga länge länge med huvudet i matte eller husses knä och låta sig bli klappad. Grand danois älskar att ligga i sängen gotta sig och tror gärna att den är en knähund.

Klicka på länken nedan och gör testet du med och lär känna dej själv bättre:

http://svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=45926&a=509489&lid=puff516337&lpos=extra0