Nyklippt, oslingad och ser ut som 25...

Klev upp åtta för att åka in till stora staden Umeå för att få ett hårproffs att sätta saxen i mitt hå. Började med att slänga in mej i duschen här hemma i källaren och skrek högt så fort de iskalla vattenstrålarna träffade min kropp och hoppade om möjligt fortare ut ur den, duschen alltså inte kroppen. På med kläderna, skrapa bilrutorna och iväg med en bil som knappt startade i  -10 gradig kyla. Erfor då att tanksybolen på bilens instrumentpanel lyste, suck vad ovanligt när jag ska ha bilen. Fick fara upp på volvo och tanka och mötte givetvis kusinens kille M som jag ovilligt slängde ett par ord med då jag såg rent fördjävlig ut på ren svenska. Okammad, fula kläder och icket ett tandborstdrag. Varför träffar man folk när man inte är representabel? Åter till historien så bar det äntligen iväg till mor och fars underbara kombinerad dusch och toalettrum. Jag säger bara golvvärme på de gråa kakelplattorna, mitt dyra schampo som jag köpt hos hårfrisör och varmt vatten det är alltid varmt vatten hemma hos mamma och pappa vilket jag upplever som lyx bara det. Färdigfixad och klar hoppade jag åter in i bilen och startade en ny talbok. Väl framme vid hårstudio 11, faktiskt 10 minuter tidig vilket kändes som ett "proud moment" för mej så gled jag nervöst in på Salongen. Insåg där och då att jag inte gjort mer än flätat och tagit ut rastafariflätorna sedan oktober, gulp vad kommer frisören att säga? Hann inte mer än sätta mej i stolen då han med en kritisk och då menar jag kritisk blick gick igenom mitt hår. Såg hans bestörta miner under de minuter han ägnade åt mitt hår och försökte skämtsamt säga:
- Du vet jag tror ju att du kan trolla med mitt tunna, slitna hår för jag har inte skött om det som jag borde sedan i oktober he he...
Han svarade med frågande min:
- Sa du tunga hår?
- Nä, svarade jag lite svävande och tilla´ jag sa tunna hår
- Ja, ditt hår är då inte tungt
svarade han och nickade instämmande till sin egen kommentar.
jag insåg med den korta kommentaren att slitet och illa omskött var ord som passade som handen i handsken på mitt hår men inte tungt.

Efter 40 minuters omvårdnad, tips och trix så måste jag erkänna att han kunde trolla. Nu har jag axellångt, uppklippt hår som känns så fräscht, mjukt utan att trassla. Inga slingor blev det för jag han var rädd att "bränna sönder" mitt redan belastade hår. Ändå var det en stor skillnad när jag klev ut ur Salong 11 än då jag klev in med rygglångt, nött och slitet hår. Skulle faktiskt vara roligt att ha en före- och efterbild för att se skilnaden. Tack Janne!
 
P.S När jag kom hem så sa min älskade unge Maria pia päron:
Mamma, nu ser du ut som när du var 25!
Hm, det kan ha med saken att göra att hon sa så för att jag köpt det nyutsläppta SIMS 2, Fritid åt henne men det tänker jag inte bry mej om jag kommer att leva på den komentare ett tag i alla fall...