Nyklippt, oslingad och ser ut som 25...

Klev upp åtta för att åka in till stora staden Umeå för att få ett hårproffs att sätta saxen i mitt hå. Började med att slänga in mej i duschen här hemma i källaren och skrek högt så fort de iskalla vattenstrålarna träffade min kropp och hoppade om möjligt fortare ut ur den, duschen alltså inte kroppen. På med kläderna, skrapa bilrutorna och iväg med en bil som knappt startade i  -10 gradig kyla. Erfor då att tanksybolen på bilens instrumentpanel lyste, suck vad ovanligt när jag ska ha bilen. Fick fara upp på volvo och tanka och mötte givetvis kusinens kille M som jag ovilligt slängde ett par ord med då jag såg rent fördjävlig ut på ren svenska. Okammad, fula kläder och icket ett tandborstdrag. Varför träffar man folk när man inte är representabel? Åter till historien så bar det äntligen iväg till mor och fars underbara kombinerad dusch och toalettrum. Jag säger bara golvvärme på de gråa kakelplattorna, mitt dyra schampo som jag köpt hos hårfrisör och varmt vatten det är alltid varmt vatten hemma hos mamma och pappa vilket jag upplever som lyx bara det. Färdigfixad och klar hoppade jag åter in i bilen och startade en ny talbok. Väl framme vid hårstudio 11, faktiskt 10 minuter tidig vilket kändes som ett "proud moment" för mej så gled jag nervöst in på Salongen. Insåg där och då att jag inte gjort mer än flätat och tagit ut rastafariflätorna sedan oktober, gulp vad kommer frisören att säga? Hann inte mer än sätta mej i stolen då han med en kritisk och då menar jag kritisk blick gick igenom mitt hår. Såg hans bestörta miner under de minuter han ägnade åt mitt hår och försökte skämtsamt säga:
- Du vet jag tror ju att du kan trolla med mitt tunna, slitna hår för jag har inte skött om det som jag borde sedan i oktober he he...
Han svarade med frågande min:
- Sa du tunga hår?
- Nä, svarade jag lite svävande och tilla´ jag sa tunna hår
- Ja, ditt hår är då inte tungt
svarade han och nickade instämmande till sin egen kommentar.
jag insåg med den korta kommentaren att slitet och illa omskött var ord som passade som handen i handsken på mitt hår men inte tungt.

Efter 40 minuters omvårdnad, tips och trix så måste jag erkänna att han kunde trolla. Nu har jag axellångt, uppklippt hår som känns så fräscht, mjukt utan att trassla. Inga slingor blev det för jag han var rädd att "bränna sönder" mitt redan belastade hår. Ändå var det en stor skillnad när jag klev ut ur Salong 11 än då jag klev in med rygglångt, nött och slitet hår. Skulle faktiskt vara roligt att ha en före- och efterbild för att se skilnaden. Tack Janne!
 
P.S När jag kom hem så sa min älskade unge Maria pia päron:
Mamma, nu ser du ut som när du var 25!
Hm, det kan ha med saken att göra att hon sa så för att jag köpt det nyutsläppta SIMS 2, Fritid åt henne men det tänker jag inte bry mej om jag kommer att leva på den komentare ett tag i alla fall...

Tomorrow, tomorrow I love you tomorrow...

Nu veronnes, nu ska jag fokuserar på en må bra bok som heter Pervers om sex utöver det vanliga av Anna Bäsen & Niklas Långström. Hoppas på en del spontana skratt i denna bok och inte på djupa grubblerier.

Längtar till i morgon då jag ska ha en må bra dag för då ska jag till "the big city" Umeå och klippa av mej de guldaktiga testarna och återta min gamla axelkorta, uppklippta frisyr. Hoppas även på att det blir slingor, blondieperioden är kommen. Man kan ju inte gå omkring å se ut som en långhårig häxa förevigt.

Dunka mej gul och blå...

Att Frida Muranius med sin skånska vann igår gjorde mej glad.  Nej, nej missförstå mej rätt, jag är absolut inget schlagerfan och har inte likt de flesta jag känner följd schlagerfestivalens krumbukter och språng slaviskt varje värdefull lördagskväll. Att hon har en bra röst och berör bevisade hon redan förra sommaren med låten "Dunka mig gul och blå" som var än en rolig, provokativ låt som debatterades vilt i olika forum. Hon fick frågor som:

- Vad har du varit med om i livet?
- Hur har du kunnat skriva en sådan här låt?
- Hur kan du sjunga om sådant här?


Är det någon som ens funderat på att ställa dessa frågor till Björn Rosenström? Som förgyllt vår tillvaro med låten "Pojkarna som busar". Skulle inte tro det, han är ju man... Jag är själv en tjej som vart mer som en kille än tjej i hela mitt liv. Har inte fogat mej i vad man kan eller inte kan göra om man är tjej. Jag gör som jag vill - det är mitt motto. Gillar man mej gör man det, gör man inte det, gör man inte det - that´s it. Varför skulle jag ens lägga ner engagemang på att få folk att tycka om mej för den jag inte är? Vad vinner jag på det mer än att behaga andra och gör mej själv besviken, beats me! 

Om vi nu har ett sådant jämställt Sverige son vi påstår varför kan inte Frida sjunga Dunka mej gul och blå om alla vill att Björn Rosenström skasjunga "Pojkarna som busar". Lägger ut dessa två musikvideos så man kan skapa sitt sej ett eget omdöme, för det är ju det man ska göra dvs. skapa sej egna omdömen...

      image368                                  image369