Dunka mej gul och blå...

Att Frida Muranius med sin skånska vann igår gjorde mej glad.  Nej, nej missförstå mej rätt, jag är absolut inget schlagerfan och har inte likt de flesta jag känner följd schlagerfestivalens krumbukter och språng slaviskt varje värdefull lördagskväll. Att hon har en bra röst och berör bevisade hon redan förra sommaren med låten "Dunka mig gul och blå" som var än en rolig, provokativ låt som debatterades vilt i olika forum. Hon fick frågor som:

- Vad har du varit med om i livet?
- Hur har du kunnat skriva en sådan här låt?
- Hur kan du sjunga om sådant här?


Är det någon som ens funderat på att ställa dessa frågor till Björn Rosenström? Som förgyllt vår tillvaro med låten "Pojkarna som busar". Skulle inte tro det, han är ju man... Jag är själv en tjej som vart mer som en kille än tjej i hela mitt liv. Har inte fogat mej i vad man kan eller inte kan göra om man är tjej. Jag gör som jag vill - det är mitt motto. Gillar man mej gör man det, gör man inte det, gör man inte det - that´s it. Varför skulle jag ens lägga ner engagemang på att få folk att tycka om mej för den jag inte är? Vad vinner jag på det mer än att behaga andra och gör mej själv besviken, beats me! 

Om vi nu har ett sådant jämställt Sverige son vi påstår varför kan inte Frida sjunga Dunka mej gul och blå om alla vill att Björn Rosenström skasjunga "Pojkarna som busar". Lägger ut dessa två musikvideos så man kan skapa sitt sej ett eget omdöme, för det är ju det man ska göra dvs. skapa sej egna omdömen...

      image368                                  image369

v

Hm hon gick vidare till globen min kära. Inte vann hon Sveriges heligaste musikriual....väl!

Intressant skulle ju vara att veta, vad det var för kön på den som intervjuvade??
...tjejer är inte kloka mot varandra i mångt och mkt om jag säger så.
För jisses den dagen skitsnacket förs av flertalet män än kvinnor...månne vi uppleva den?
Girlpower i all ära, men män är också människor.(ler)

v

..kolla in mitt skrivbordsunderlägg kompis...du är nu officiellt utbytt!