Författardrömmen föddes i mitt 80-tal

Igår när rotade jag runt lite i källaren så stötte jag foten mot något hårt. Kunde trots smärtan inte låta bli att småle när jag såg roten till det onda. Det var min gamla, svarta hattask med bruna skinnremmar som jag ropade in på en Lionsauktion nere vid Bjurevi för länge sedan. Det var på den tiden då Lionslogen var under uppbyggnad, jag hade "pottklippt" hår och önskade mej inget annat än att bli tagen för en pojke. Det "hetaste" föremålet man kunde ropa in på auktionen var enligt mej var en gammal svartvit tv som var inbyggd i ett skåp av brunt illa skött fane´r. Eftersom jag inte hade så mycket pengar så gled köpet mej förbi till någon annan lycklig auktionär. Något hade jag i alla fall bestämt mej för att köpa så jag ropade in en stor, svart, mystisk väska med två bruna skinnremmar som såg ut som farfars gamla skärp. Väskan var sliten och till min stora besvikelse tom så jag ropade även in en vinröd tallrik med ett målat Jesusmotiv på som fortfarande pryder mitt kök varje jul.

Öppnade hattasken som varit mitt privata förråd sedan dess och hittade alla dagböcker jag skrivit under åren, viktiga fotografier och en gammal plastpåse med min klistermärkssamling. Tog upp första dagboken som jag fick av min mamma den 10 december 1982. En äkta, röd, kinesisk diary med bruna fjärilsmönstrade skinkanter och broderad kinesiska motiv. Mamma hade vunnit den på Åsas luciafest och jag tiggde och bad om att få den i övertygelse om att jag på grund av denna bok någon gång skulle skriva något viktigt, min författardröm var därmed född.

Måndagen den 28 januari

En ny arbetsvecka har börjat och det har redan blivit rutinartat. Kommer hem efter två timmars arbetsdag och väcker Krister med kaffe och smörgåsar. Eftersom han är friställd just nu så är vi hemma tillsammans hela dagarna förutom då jag är på jobbet. Det är lite ovanligt att vara tillsammans hela tiden det är som att ha en lång, lång semester. Han eldar för värmen och jag tvättar för att hålla allt rent, sedan hjälps vi åt med det övriga. Jämställdhet ända ut i fingertopparna.

Mobiltelefonen lyser med sin frånvaro och jag tror att jag måste beställa ett nytt kort för att vara helt utan mobil är inte bra. Har varit utan mobil i en vecka nu.

Nu är det fredag igen...

image342Summa summarum av vecka 4. Har jobbat 25% den här veckan och det har gått riktigt bra. Håret som Elin slingade på mej i söndags vart inte som jag hade tänkt mej. Jag siktade på att få få en lite blondieutstrålning men det kommer väl en dag för det med. Igår hade jag ett jättemigränanfall, det var länge sedan jag hade så ont i huvudet. Somnade vid 11 på torsdagsförmiddagen och sov tills jag skull på jobbet kl 07:00 nu i fredagsmorse, snacka om att sova bort sitt liv. Viktminskningen är ett faktum, att "fucking" Gunde Svan kunde ha så rätt har jag lite svårt att medge men så är det det. Havregrynsgröt mrd hemkokt lingonsylt på morgonen gör att midjan kommer fram. I kväll bjuder jag på 2,5áns älgstek med kokt potatis och hemgjord rönnbärsgelé magert och gott om man inte glufsar i sej av såsen vill säga. Men har jag just läst veronnes blogg och blev inspirerad av hennes avhållsamhet från matskålarna så kan hon ska väl jag kunna hålla mungiporna borta från såsterrinen  ikväll. Ha en trevlig helg där ute i bloggisvärlden.