Snart semester.....

Nu har jag bara två arbetsdagar kvar innan jag får semester. Kom på i sista minuten att jag är ledig torsdag och jobbar 6 - 13 på fredag. Eftersom jag har så trevligs och snälla arbetskamrater så fick vi det till att fungera att kunna ta en semesterdag extra. Min semester kommer att bestå av Piteå, Åkernäs och grillat. Jag ser verkligen fram emot härligt lediga och slappa dagar med en eller två goda böcker i närheten. Sol, sjö- och havsvatten kommer att uppta en stor del av mina semesteraktiviteter. När nu beach 2008 verkar utebli för min del så kommer jag åtminstone INTE att vara blek!

Har även startat ett nytt maraton, förut var det Gilmore girls och nu så är det Sex and the city. Min äldsta dotter Elin har sett filmen Sex and the city och sa att det var bra om man sett serien. Det var inget måste men det rekommenderades om man skulle förstå alla detaljer i filmen och som det religiösa Sex and the cityfan jag är så vill jag ju få den ultimata filmupplevelsen.
 
I helgen har Emily haft kompis så ikväll är det Marias tur att ta med en kompis. Det är verkar vara så att kompisar är den nya melodin. Såhär låter kråksången:

- Det är inge roligt att sitta här bland alla träd annars!

Klart ungarna ska få ta med sig kompisar annars så kommer de ju inte att vilja vara i stugan alls. Finns det hjärterum så finns det stjärterum! Lägger upp ett litet bildcollage över helgens minsta besökare och mina djurs lustfyllda tillvaro i allas vårt haven Åkernäs...

 

En vanlig onsdag i stugan...

Sitter i Bjurholm och väntar på att Marias sista fotbollsträning för säsongen ska sluta. Då åker vi tillbaks till mitt "haven" Åkernäs. I morse tog jag mej en välbehövlig sovmorgon och klev inte upp förrän nio. Dushade av mej sömnen i hett sjövatten och Head & Shoulders som luktar himmelskt. Doftande som en rosenknopp i morgondagg kokade jag te och ägg. Rostade rost n´toast som jag täckte med bredbar Grevé mildost, två herrgårdsskivor och gurka. Törsten släcker jag med ett glas citronvatten som även ska vara nyttigt. Som sällskap bjöd jag in en god bok.Min frukost innan jag satte mej till bords

I gårkväll satt jag mej igenom två efterlängtade premiärer Allsång på skansen och Morden i midsummer. Inte för att jag är en kritiker med Allsången var en besvikelse. Den inleddes med Håkan Hellstrand som bar en knallgul kavaj som var mer lysande än Håkan "himself". Efter honom kom Arja Saijonmaa med vassa armbågar och fyra unga dansare med tajta byxor runt stenhårda pojkstjärtar. Hon toppades dock av en gubbig Christer Sjögren med fyra unga, strutsbeklädda dansöser. Om det inte vore för Bosse Parnevik som charmigt sjöng "Idas sommarvisa" med sina tio barnbarn hade jag verkligen trott att de äldre artisterna i Sverige blivit galna. Programmet räddades från "total disaster" av energifyllda Miss Lee som lika glad som alltid framförde sitt nummer. Anders Lundin tog till tårarna. Jag undrade för mej själv om det var tårar av lättnad eller tårar av rördhet?

Likväl som Allsången var en besvikelse så var Morden i midsummer ett kärt återseende. Engelsmän kan verkligen detta med mordmysterier och invecklade intriger i ett strikt klassamhälle. De mördar för att de inte vill erkänna eller visa att de bryter  mot de stela krav och regler de själva byggt upp. 
Den nakna osminkade sanningen...

Sitter och känner mej pluffsig och ofräsch. Har på grund av en otroligt långlivad förkylning inte promenerat så mycket som jag vill eller rättare sagt måste om nya läckra bikinin inte ska se ut som en sumodräkt. Trots förkylningen så har inte aptiten uteblivit. I stället så har jag slukat allt som gått att äta inom en armlängsds avstånd. Beach 2008 verkar utebli för min del och det känns trist men inte chockerande det var väl kanske väntat. Surfade runt och läste lite i andras bloggar då jag hittade dessa bilder på kändisar utan smink och känner mej lite nöjdare med mej själv. Jag insåg att jag också skulle kunna se ut som en strålande stjärna om jag hade en betald sminkös hemma i byrålådan. Det var som balsam på mina ömande sår och fick mej att känna som spelreklamen dvs. "ibland händer det!" Så här visar jag den sanna, nakna, osminkade sanningen om världens skönheter och tonårsideal som är omöjliga att uppnå då inte ens dom ser ut som de själva på morgonen...