Lärare, självwok och rock´n roll...

Oj vad jag och K hade det trevligt i gårkväll. Mitt fack Lärarförbundet bjöd medlemmarna samt respektive på god mat och trevlig underhållning. Vi höll till på "Löta" vid älgens hus som ligger en bit utanför Bjurholm som för övrigt är Sveriges minsta kommun. Passar på att göra lite smygreklam över Älgfarmen där du kan klappa en livs levande älg, gå på utställning och restaurang som serverar viltkött och smaka på gårdens egen älgost. I området finns också hällristningar och möjlighet att flugfiska och köra fyrhjuling.  Man kan läsa mer om Älgens hus på http://www.algenshus.se/


Maten bestod av självwokade köttbitar av rökt suovas som man tydligen kan äta rå men det gjorde jag inte trots att jag har en del vampyrdrag när det gäller blodigt kött, benfri kotlett, renskav och oxfile. Det goda köttet skulle blandas med svamp, lök och diverse grönsaker. Steka fick vi göra utomhus på gasoleldade murikor som stod uppradade och otåligt väntade på att få fräsa till i torsdagskvällen. Till detta serverades ratatuille, Lövångers tunnbröd och stekt klyftpotatis i den bastuvarma "ladan" som var upplyst av stearinljus. Mums vilken underbar måltid behöver jag berätta att viktväktarmalinns försvann och jag åt en portion för mycket.Var det verkligen någon som blev förvånad men helt ärligt, med handen på hjärtat och med visshet om att jag aldrig kommer att möta Anna från "Du är vad du äter" ska jag erkänna att det var värt varje onödig tugga. 

Om man inte ska njuta av livet, varför leva?


Detta med självwok måste för övrigt vara en av restaurangvärldens bästa idé för att aldrig få dåliga resencioner. För när man får steka och krydda sitt eget kött så är det ju lite svårt att kalla in kocken om oxfilén inte skulle vara tillräckligt blodig.

Underhållningen stod David Henriksson som skapat bandet Heel med Marcus Elisson. Det var en salig blandning av låtar som jag tror passade alla mellan 0 - 100 år. Han var i alla fall jätteduktig och det var roligt att äntligen få se honom uppträda. Jag har inte gjort det förr trots x-antal pubuppträdanden här i byhåla där jag bor samt att systerns son talat väldigt varmt om honom som artist och spelat upp hans låtar från sin mp3. Det var ovanligt många som kom och det var även ovanligt många respektive som följde med. Till och med min K vågade sej på att följa med och gjorde premiär bland lärarförbundarna. Kanske berodde det vågade tilltaget på att systerns J också följde med och njöt av god mat, vad vet jag? Kom hem vid 21:30 snåret och då var jag duktigt nöjd och trött så då var det bara att zuzza in.