Nygnuggad eller nyknådad - tak a pick!

I morse kastade jag mina lurviga över sängkanten och snörde in themuggen med vatten in i micron för lite nescafé. Ja, jag vet att jag gått ner mej i nescaféträsket men så länge folk röker och tuggar snus tänker jag inte försvara mitt koffeinintag.  

Mr K skjutsade mej till jobbet eller om sanningen ska fram så skjutsade han mej till Jens. Jens är ett fredags syndrom som kommer varje fredag. Ha ha ha han har tur han!. Nej,  detta var bara ett lågt infall av min kasssa humor. Han kommer för vår friskvård och idag löste han upp en del låsningar och knutar samt sträckte och tänjde i mej som om jag vore ett bungyjumprep. I alla fall så har yrseln, huvudvärken och domningarna i höger hand försvunnit. Han tror att en del av problematiken ligger kvar sedan jag bröt armen. När kommer preskriptionstiden på den armen att gå ut, jag bara undrar? Om jag nu är helad eller om det beror på att jag är "nygnuggad" eller för att han "knådat" till mej återstår att se.

mr K bjuder på pizza...

Idag slutar jag ett och efter en "jobbig" dag på jobbet så beslutar sej mr K att glädja mej med pizza på pizzerian i byhåla där jag bor. Det berodde även på att min favoritkvinna "momma" fyller år och vi ska gratta henne vid fyratiden så då kan det vara bra att ha ätit redan. Jag tog en rullkebab som jag defenitivt inte orkade med så nu är det inte bara ett påstående utan ett faktum, det finns verkligen pizzor som kan vara mej övermäktig "who knew It was true"?Mr K himself på pizzan...

Hos momma var det som vanligt mycket gott gott fikabröd alla sju sorters kakor, mackor, tårta och kokt kaffe "mums filibabba". Jag och syster yster gick ihop och köpte två korgar med mat och godskaer som vi vet att momma tycker om som ostar, kex, kött, blomkål, choklad, wurstar, bordsdricka, mandelkubbar, aromat och Lövångers tunnbröd mm. Efter en hel del skratt och en välbehövlig dusch senare så skjutsade jag min yngsta juvel till Vännäs för att gästa sin far tills på lördag. Roligt för henne med lite efterlängtad "pappatid". Själv ska jag och mr K, min syster och åka iväg till Baggård eller som man säger i vårt sällskap "Barrgård" för lite trevligheter. När vi åker hem på lördag så hämtar vi upp Mia lilltroll. Emily och Elin ska få rå om huset alldeles ensamma tills vi kommer hem men mormor och morfar bjuder dem och tvillingarna på gomidda och finns där för dem ifall någon av töserna skulle behöva något.

Vill du eller vill du inte bli hundbiten i näven?

Oj, oj,oj vid tretiden i natt så gjorde sej natriumbikarbonatet som följde med Koleravaccineringen sej gällande. Det knep om i magen och kändes nästan som en "förvärk", ni som fött barn fattar direkt vad jag menar. Detta med medicinering eller ska jag säga vaccinering är inte så busenkelt. Det är så mycket mer att tänka på än vad man tror. Speciellt om man  är så rädd och negativt inställd till att ta dessa "medikamenter" som jag är. Jag befinner mej där  "Ruskprick" sa till den hundrädde "Knorrhane" i filmen "Barnen på Saltkråkan"  

- Vill du eller vill du inte bli hundbiten i näven?

Fast det är ju självklart att man inte vill komma hem med någon livslång, besvärlig sjukdom så man tar ju dessa "medikamenter" i förebyggande syfte. Likt spelet "Monopol" så tar man dem utan att passera gå, dvs man skippar att läsa om biverkningar och eventuella skador. 

Vaknade halv sex och gjorde mej i ordning för att åka in till Umeå för de sista sprutorna (thank God for that). Efter det så fixade jag in in sex böcker av Mari Jungstedt i mammas mobil så hon har något att lyssna till när jag är borta. Hoppas bara syster yster klara av att hjälpa henne ladda in böckerna i spellistan. Gjorde det onödigt onda och betalade räkningarna och tog sedan med Rexa på en frostbiten höst/vintertur till Agnäs rågberg och fick en vacker bild över byn...  Kom hem senare än beräknat och gjorde en klassisk "Nyman/Olofsson middag" dvs kokt potatis, köttbullar, brunsås, lingonsylt. broccoli och kokta morotsslantar. Emily suckade djupt när hon kom in i köket och såg vad som stod på köksbordet och sa:  

- Mamma, varför äter vi så ofta köttbullar och potatis, vi äter det ju varje vecka? (Emily)
- Det är så snabbt att göra när man är sen med midagen och alla barn tycker ju om det. (malinns)
- Jo, det är ju gott å så men man blir ju less,,, (Emily)  

Oh, dessa ord värker i en matmammas själ måste nog variera veckomaten lite mer men sedan jag började jobba på Örnen så gör jag aldrig korv till middag, äter det så ofta på jobbet. Barnen och Mr K klagar ofta över detta men jag pallar bara inte med att äta mer korv...


En tråkig klassisk middag hos familjen Nyman/Olofsson