Vill du eller vill du inte bli hundbiten i näven?

Oj, oj,oj vid tretiden i natt så gjorde sej natriumbikarbonatet som följde med Koleravaccineringen sej gällande. Det knep om i magen och kändes nästan som en "förvärk", ni som fött barn fattar direkt vad jag menar. Detta med medicinering eller ska jag säga vaccinering är inte så busenkelt. Det är så mycket mer att tänka på än vad man tror. Speciellt om man  är så rädd och negativt inställd till att ta dessa "medikamenter" som jag är. Jag befinner mej där  "Ruskprick" sa till den hundrädde "Knorrhane" i filmen "Barnen på Saltkråkan"  

- Vill du eller vill du inte bli hundbiten i näven?

Fast det är ju självklart att man inte vill komma hem med någon livslång, besvärlig sjukdom så man tar ju dessa "medikamenter" i förebyggande syfte. Likt spelet "Monopol" så tar man dem utan att passera gå, dvs man skippar att läsa om biverkningar och eventuella skador. 

Vaknade halv sex och gjorde mej i ordning för att åka in till Umeå för de sista sprutorna (thank God for that). Efter det så fixade jag in in sex böcker av Mari Jungstedt i mammas mobil så hon har något att lyssna till när jag är borta. Hoppas bara syster yster klara av att hjälpa henne ladda in böckerna i spellistan. Gjorde det onödigt onda och betalade räkningarna och tog sedan med Rexa på en frostbiten höst/vintertur till Agnäs rågberg och fick en vacker bild över byn...  Kom hem senare än beräknat och gjorde en klassisk "Nyman/Olofsson middag" dvs kokt potatis, köttbullar, brunsås, lingonsylt. broccoli och kokta morotsslantar. Emily suckade djupt när hon kom in i köket och såg vad som stod på köksbordet och sa:  

- Mamma, varför äter vi så ofta köttbullar och potatis, vi äter det ju varje vecka? (Emily)
- Det är så snabbt att göra när man är sen med midagen och alla barn tycker ju om det. (malinns)
- Jo, det är ju gott å så men man blir ju less,,, (Emily)  

Oh, dessa ord värker i en matmammas själ måste nog variera veckomaten lite mer men sedan jag började jobba på Örnen så gör jag aldrig korv till middag, äter det så ofta på jobbet. Barnen och Mr K klagar ofta över detta men jag pallar bara inte med att äta mer korv...


En tråkig klassisk middag hos familjen Nyman/Olofsson

Kommentarer :

#1: Brilljanta Beata (Brills..do you get me..)

..nice view in Lottispottisby.

Men hey, en annan har ju stäckt på sig och förmedlar bilder på allskönsvardagsmat/outfits/ställningar på hon djävulen herself å J så jag tror att vi må se mer av Mr K och lady Godiva...right?skriven

Kommentera inlägget här :