Ett stick i pälsen var ju inte så farligt?

Äntligen är den här hemska, pinans dag som jag haft sådan ångest över över. Mötte upp mina medresenärer till Bangladesh på Castorskolan kl 07:30 och vi åkte in till Umeå och smittskyddsinstitutet för att vaccineras. Under bilfärden insåg jag att jag var den enda som hade denna löjliga rädsla för sprutorna vi skulle få. Ja, du läste rätt sprutorna! De skrattade och pratade medan jag hade fullt upp med att andas. Väl där så fick vi vänta jättelänge och det gjorde inte saken bättre. Efter ca 30 minuter så vart vi inkallade till doktorn som verkligen tog sej tid med oss. Har faktiskt aldrig träffat en läkare som tagit sej sådan god tid på sej att förklara allt medan hon med pekfingervalsen skrev ut ordinationer och recept till oss alla sex som skulle vaccineras på olika vis. Sedan var det dags för att vänta på sprutorna och då började jag nästan må lite illa. Jag skäms över mej själv och denna reaktion för jag anser mej vara en sansad person och inte sådan bimbo men med facit på hand "whos perfect"? Till sist vart det min tur och jag var så överspänd och nervös att när sköterskan stuckit in sprutan ryckte jag till i motsatt riktning och den gled ut och hon fick med en otålig suck börja om från början. De andra tre sticken klarade jag galant och när jag glatt och med syre i lungorna gick ut ur rummet undrade jag tyst för mej själv varför dessa fyra sekunder vållat mej en sådan ångest. Men nu är jag vaccinerad mot det mesta: Hepati A + B, Japansk enc, Polio, Kolera, Malaria, Stelkramp mm

Det vart ju som min goda blogmadame v skrev:
 
Å du kära vän, det är ingen match för dig...ett ynka litet stick...du starka kvinna (här väljer jag att inte skriva frodig..eller stabil..det kan ju misstolkas he he)..tänk på allt härligt du får se i Bangladesh..du lär nog vara den enda i min bekantskapskrets som åker dit. Du har ju överlevt skott (i r.....n) så ett stick i armen klarar du med bravur!  

... och det gjorde jag faktiskt" Ska jag vara ärlig så var det ju så farligt med ett stick i pälsen!!!     

Myspys, kalas och söndagsångest!

Vilken trevlig helg som passerat. Den började i fredags då mr K´s bror oväntat kom förbi och gratulerade sin "lillebror" i efterskott. De satt och tog igen "lost brothertime" medan jag myspyste i soffan och såg Vem vill bli miljonär och Sing a long. Maria kom hem med två kompisar från U.G som ville få sova över och visst var de varmt välkomna att göra det. Klockan ett "rakade" jag i alla fall isäng dem för att själv få lite skönhetssömn inför trettioårskalaset som går av stapeln på lördag klockan sex. 

Åt en rejäl frukost halv nio med Marias två kompisar som suckande tyckte att vi alltid kliver upp så tidigt i det här huset. Mr K  följde med på "folkrace" med kvällens jubilar medan jag tvättade och hängde ut fyra tvättar innan jag hoppade i duschen för att själv göra mej i ordning inför kalaset. Kom nydushde och fräsha fram tio i sex och fick genast delta i en svår frågerunda där de flesta handlade om jubilrens födelseår dvs, 1978. Tycker att vi är ett rätt intelligent par mr K och jag men det var rent genant att skriva in våra namn på frågeformuleret. Middagen stod Jonas Strandberg och Agnsjöns camping för och var underbart "smarrig" jag tog för mej två gånger och Jonas tyckte vi åt som "mörtar" han hade beräknat att vi skulle äta så mycket mer men man är ju inte mer än människa. Oh vad underbart att få säga den meningen någon gång i sitt matfriska liv hahaha. Sedan var det sångtävling där man tävlade bord mot bord och skulle kliva upp och sjunga introt på den låt som spelades upp i högtalarna, givetvis vann MITT/vårt bord. Var det verkligen någon som trodde annat när det gäller musik och tävlingar så är jag ju alttid på topp! Sedan vart det dags att damma av kareoken och som det alltid är i kareoke så ville ingen gå upp från början men efter några "varma under västen" så blev det rent utav tävling om vem som skulle hålla i micken. Somliga gick aldrig av scenen de vart kvar där resten av kvällen. Ett mycket trevligt och lyckat 30-årskalas och jag niger och knixar djupt för jubilarens flickvän/sambo som fixat detta utan att jubilaren själv hade en aning om vad som skulle hända. Själv tyckte jag att det var jättetrevligt att träffa en gammal klasskamrat (både från högstadiet och gymnasiet) som var på kalaset. Henne har jag inte sett på många, många år. Hon var gravid i sjunde månaden och "superwoman" som höll ut hela kvällen för sin nya mans skull.  

Söndagen kom och klocka tolv tog jag volvon och körde till pizzerian som skulle fixa lunch/middagen så fort som möjligt för Elin var vrålhungrig och krävde att det skulle gå fort med pizzorna. Tack för middagen Manne den var lika god som alltid, jag säger bara en sak "the best food in Bjurholm". Så nuläget är såhär: pizzacoma, tvättstuga, Gilmore girls (har påbörjat ett nytt race av den serien) och ångest. Ska vaccinera mej inför Bangladeshresan i morgon och är som den spruträdda människan jag är ångestfull och i valet och kvalet om jag ska hoppa av projektet bara för att få slippa sprutan. Det sista var inte allvarligt menat klart som korvspad att jag ska fara till Bangladesh och även ta sprutan men det känns skönt att få inbilla mej att jag har ett alternativ och när det gäller att KUNNA slippa sprutan!
 
Over and out ... See yaa!! 

Paltcoma i tvättstugan...

Efter jobbet tog jag med Rexa på en promenad till "Golfen" och tillbaks. 81 härliga minuter senare med lungorna fyllda av frisk höstluft kom jag hem till mr K som höll på med middagen. På menyn stod fläskfyllda paltar med äkta smör, lingonsylt och mjölk. Åh, det är så gott att skära av toppen på palten och ta ut innehållet (fläsket). Sedan fyller man tomrummet med smör som får smälta till en "smörbrunn". Problemet var bara det att vi hade slut på lingonsylt Ringde till min älskade momma som alltid har lager av sylt i alla olika typer av smaker och frågade om hon kunde undvara en burk lingonsylt och visst kunde hon det så givmild som hon alltid är. Ok, jag hade kunnat köpa sylten på ICA eller Konsum men de är inte hälften så goda som min mommas hemlagade sylt och dessutom så innehåller de allt för mycket konserveringsmedel.
 


Efter middagen kom mr K med fyra nya tvättkorgar i blå hårdplast som jag "sucktat" efter i en månads tid men vid flera tillfällen glömt att inhandla. Tog dem glatt under armen och begav mej ner i min tvättstugade och gjorde om mitt system med sorteringen och städade tvättstugan och tvättade resten av kvällen. Glömde till och med bort att det var Idol på teven. Ja, jag vet att den här tjejen kan roa sej en torsdag ha ha ha...