Grattis kungen och Johan!

Idag var vi ute med barnen på en promenad och såg att de fanns de som hade hissat flaggan. Kom då ihåg att både kungen och min systers Johan fyller år idag. Jag vet inte varför mr Olsson hade hissat flaggan om det var för Johan eller kungen fyller år men det "kvittar" för här ger jag dem båda ett stort, flaggande grattis!

Vi måste vara rädd om vår natur...

När jag slutade jobba vid tvåtiden så åkte jag direkt hem och hämtade kameran för att fota lite i det ljuva vårvädret. Hittade nästan direkt en tussilagoa som trängt sej fram bland förmultnade löv. När snön smälter och vårsolen börjar värma jorden kommer de gula tussilagoblommorna upp. De lyser som små solar och är den första näringen på våren för bina. Man kan hitta dem i dikeskanter och på åkrar. Knopparna är färdiga redan i september och ligger bara och sover lätt under snötäcket. Bladen kommer inte förrän senare på våren. De blir stora och liknar hästens hov och kallas därför också för hästhov.  


När jag kom ner till Öreälvens rinnande vatten så satte jag mej ner på en stubbe och njöt av det kluckande ljudet då vågorna for i olika riktningar både med och mot strömmarna. Där jag satt och solade lite i värmen så fick jag syn på en vit sten bland vågorna och fick en impuls att sträcka ner handen i det iskalla vattnet och ta upp den. Varför är det så att man vill spara de vita stenarna och inte de svarta eller grå? Är det för att de symboliserar det rena, lyckliga och hoppet medan de svarta och grå för stå för sorg, smärta och saknad?  När jag var på väg hem så "snubblade" jag över ett lite sopberg bestående av sex tomma ölburkar som var omsorgsfullt tillbakastoppade i dess ursprungliga plastförpackning och sedan slängd direkt i naturen. Alldeles bredvid låg även en använd blöja som de hade packat och tejpat ihop innan den slängdes tillsammans med ölburkarna. Jag kan inte annat än att bli besviken öve dessa människor som inte verkar vilja ha någon natur kvar i framtiden. Det är ju så viktigt i dagens samhälle där det febrilt tillverkas plastförpackningar, pappersförpackningar, plåtburkar med mera. Detta har lett till att vår natur är full utav skräp. Naturen kan inte bryta ned allt skräp, så vi måste hindra att det kommer dit. Tyvärr finns det alla dessa nonchalanta människor som bara slänger skräpet över axeln, dessa människor som fortfarande inte fattat att papperskorgar är till för att lägga skräp i, men det finns också människor som ger naturen en ny chans till överlevnad, människor som förstått varför det finns papperskorgar!

Fototävling...

Jag har skickat in tre bidrag till Bjurholms fototävling 2009.
Tävlingen pågår under 2009 vilket innebär att man kan skicka in bilder när som helst under året men de skall dock senast ha inkommit till kommunkontoret den 30/11 2009. Vinnare utses vid fyra tillfällen under året utifrån följande stoppdatum; 30/4, 30/6, 30/9 och 30/11.