Uppstickaren

I väntan på att ge sej i väg mot blekvattnet för ett dagsverk så tänkte jag uppdatera lite. Vet att jag verit dålig på det men det kommer att bli bot och bättring i samma takt som kylan smyger sej på bakom husknuten.

I alla fall så kan man ju verkligen säga att det blev paj av alltihop under gårdagen. Gjorde tre stora pajer md varierande smak så de skulle passa all sex som skulle äta. Jag gjorde en köttdärspaj med tex mex-smak, en med skinka, ost och purjo-smak och en barnvänlig dvs en med calzone-smak som bara hade ost och skinka som fyllning. Givetvis hade jag fyllt en salladsskål med färska tomater, gurka och sallad som passade som handen i handsken till pajerna.

Hm, känner mej som en riktig uppstickare bland alla "matbloggare" där ute. En paprika bland tomaterna helt enkelt. Hur som haver så blev alla sex mätta och belåtna och det är ju huvudsaken.

MU-besök

Status: Jag jobbar som om jag aldrig varit borta från arbetet. I kväll ska jag till och med sova på jobbet fast på hotell och i en anna stad förstås för hur många hotell finns det i bleksjön tror du?. BMI: Högre än Burj Dubai, du kan googla det så att du fattar höjden på eländet. Bok: Det ska bli ett sant nöje att döda dej av och om Mgdalena Graaf (tack för ett bra boklån Linda). Motionon: Promenerar nu regelbundet och börjar komma upp i mina 10 - 11 minuter-per-kilometer-speed. Motivationskälla: MU-besök. Mat: I kväll blir det Lapplandias kock som serverar middagen, tack du okända och du gör  mej inte besviken för förväntnigarna är STORA!

Har det gått en propp eller?

Jag som efter fyra månaders frihet från huvudvärk och trott mej vara botad med åldern fått veta att det bara var en tidsfrist. Har haft ett intensivt dunkande och pulserande i skallen i fyra långa dagar. Hoppas att det är så att fyra månaders frihet från huvudvärken "bara" ger fyra dagars huvudvärk som betalning. Den förhatliga åkomman ligger fortfarande och lurpassar bakom de små grå.
 
Motionerandet har på grund av skalleknacket blivit obefintligt men idag så tog jag två tabletter, drack en halv liter vatten och begav mej hundlös ut på en promenad i den nyfunna sommarvärmen. Hoppas att septembermånaden fortsätter i samma anda.   

Sedan jag köpt tvättmaskinen så är kampen mot tvättstugan är vunnen. Det finns inte ett plagg, täcke eller matta som är otvättad och allt ligger fint och prydligt på sina platser i diverse skåp. Det kan finnas en orsak till utklassningen och det är att det bara vart tre som bott i huset och inte fem. Nåja jag kan ju inte rå för att oddsen lutar åt mitt håll för en gång skull och inte mot tvättberget som bara växte och växte.  

På torsdagsmorgon blir det vägning och jag hoppas att jag även där har oddset på min sida. Har ätit mindre den här veckan för att huvudvärken medfört ett visst illamående och ointresse för att äta. Äh, nu skiter jag i  den där oskrivna jantelagen som säger att man inte får sticka upp och tro att man är bättre än andra på något sätt. Bryter man mot lagen kommer civilgardet och man åker direkt på en propp. Nä, nu utmanar jag hela proppskåpet och reservsäkringarna som ligger ovanpå det och säger som sanningen är. Jag har varit duktig och inte ätit mellan måltiderna, har ätit mindre portioner förutom då vi åt pizza för jag är ju inte omänsklig och begränsat  ostintaget för nu är semestern slut. Inte kan väl vågen vara så elak trots de där gamla fejderna och undanstoppandet i städskåpet utan istället visa lite empati och minska på siffrorna.