Ikväll har...

mr K har lagat en smakrik och god thaimiddagråvaror som wokgrönsaker, kyckling, ostron och nudlar medan jag har förberett inför morgondagen och gjort en potatisgratäng i långpannan. Bestämde mej för att damma av smaklökarna och sista kvällen på 2009 bjuda ungarna och Patrik och Linda på en potatisgratäng som förr blev en återkommande helgsplåga. Vart jag än skulle och vart jag än for så fick jag förfrågan att ta med mej min underbart goda och krämiga potatisgratäng. Till sist vart jag så otroligt less på den att jag inte kunde äta potatisgratängen för att jag tyckte att alla middagar smakade likadant. mr K tycker i alla fall att den ÄR jättegod och förvånansvärt enkel att göra med basvaror som man alltid har hemma. Jag har sagt det förr men säger det igen:                                                                
                                                                          -Less IS more!


Har just avslutat boken Om jag kunde drömma som är den första boken av 5 om Twilight-sagan av Stephenie Meyer. Kan inte vänta tills jag kan påbörja den andra boken i serien När jag hör din röst (New moon på engelska). Idén till hennes böcker uppenbarades sig för henne i en dröm. Handlingen kretsar kring Bella Swan som bestämmer sig för att bo med sin pappa Charlie för att göra sin mamma lycklig. Charlie bor i den regniga småstaden Forks. Hon kommer dit i mitten av vårterminen, men får snabbt nya vänner. På lunchen en dag får hon syn på syskonen Cullen, och blir genast intresserad av den mystiske Edward Cullen. Edward undviker henne och Bella börjar få misstankar om Edwards talanger, till exempel att han är väldigt stark, snabb, likblek, kallhudad och att hans ögon byter färg. Till slut kommer hon fram till att han är en vampyr. En komplicerad förälskelse tar sin början som gör livet svårt för det omaka paret.  
 
Böckerna heter:

Är ett offer för min egen dagsrytm...

Jag har haft jättesvårt att sova de sista två nätterna. Antingen är det för att jag är ledig och utvilad eller så att jag är ett offer för min egen dagsrytm. Tittade just på termometern och såg att det i skrivandets stund är -23. Typiskt att det ska vara så kallt runt jul och nyår då man är ledig och gärna vill passa på att tillbringa lite tid utomhus. Nåja, man kan ju säga att det är lika svenskt som en regnig midsommar. Det positiva i kråksången med att det är så kallt att jag inte vill kyla ned min fräkniga nästipp är att det istället händer saker i hemmet. Jag har tömt tvättstugan på torra kläder och fyllt den med ny blöt tvätt som doftar Comforts sommarfriska sköljmedelsdoft. Vad gör man inte för att få en gnutta sommarkänsla? Har även dansat runt med damsugaren till musiken i mitt huvud och mysfaktorn är stor på grund av att det brinner ljus lite varstans på bondestråket.Kvällens middag kommer att gå i den gamla, svenska husmanskostens anda. Jag har skalat och tärnat potatis som fått ett snabbt uppkok. Sedan har jag hällt ut vattnet och vänt potatistärningarna i smält smör innan jag täckt dem med mjölk, saltat och pepprat och fått puttra på svag värme tills potatisen vart mjuk. I brist på dill så smaksatte jag den råstuvade potatisen med persilade och serverade med stekt korv, ketchup och senap. I mitt fall Johnny´s senap, lättsaltade kokta brysselkålshuvuden och en kall öl att skölja ned mumsbitarna med. Inte för att skryta men: -Det satt det bättre än snorren i bävern om jag får säga det själv...

Uppesittarkväll

Ikväll är det kvällen före jul och jag och mr K har som riktiga "panchisar" suttit framför teven och Lotta Engbergs uppesittarkväll med var sin Bingolott. Inte vann vi något och det kändes lite tråkigt att tjejerna har haft andra planer än att tillbringa uppesittarkvällen här hemma. De brukar ha tagit över kvällen och sågat Bingolotto och bestämt att vi istället ska se Mysteriet på Greveholm. Mysteriet på Greveholm är en gammal tv-kalender på 24 avsnitt som det tar hela kvällen att titta på. Till den gamla klassikern ska det givetvis serveras enormt mycke godis, pepparkakor, chips, popcorn, ostkrokar och julmust. Det brukar vara svårt att se bilden för alla godisskålar och framsträckta händer men är det uppesittarkväll så är det :-).

Ikväll har det varit annat det märks att de små liven inte är så små längre. Elin har tillbringat kvällen med Johan, Emily har åkt skoter med Denny som just tagit skoterkörkortet och Maria ser på en "skräckis" med en massa vänner hemma hos Hendrik.

En del säger ju: -Less is more! men jag tycker att: It cant´t be to much at christmas! 

GOD JUL OCH GOTT NYTT ÅR!