Cykelrapport...

från det jag satte mej på cykeln i Whitewater för att bege mej de 11,2 kilometrarna hem trots att det småregnade. Jag var lite orolig över att jag inte har monterade framskärmar då den nyskrapade vägen förvandlats till en lervälling av dagens nederbörd. Efter 1,5 kilometer insåg jag att min oro hade ägt sin riktighet då jag formligen såg ut som om jag hade kört cross. Kläderna hade fått bruna prickar och glasögonen hade fått ett filter som gjorde så jag såg världen genom ett ljusbrunt töcken där jag stånkade mej fram. Nog för att jag är medveten att min kondition inte är på topp men att det skulle vara så jobbigt att cykla i mjuk lera visste jag inte. Trots ett febrilt trampande på pedalerna så kändes det som om cykeln stod stilla. När jag cyklat 4,3 kilometer och var framme vid vägskälet till Bjurholm så vände hela upplevelsen. Leran slutade att spruta upp i mitt ansikte och jag kände att det gick framåt när jag trampade på pedalerna så jag bet ihop, växlade upp och susade fram längs landsvägen. Asfalt, asfalt du är min vän sjöng det i mitt huvud och jag lovade dyrt och heligt att aldrig mer svära över bilköer och långsamtgående fordon där vägarbetarna drar fram. De tar ju bara fram det himelska underlaget som  gör att vi i lansdbygden kan ta oss fram obehindrat. De borde ju istället få medalj för berömliga gärningar. När jag cyklat 9,6 kilometer och var framme där man svänger av mot skjutbanan så kom mr K med bilen för att titta hur det gick för mej där jag trampade mej igenom ett regnigt Bjurholm. Sedan låg han bakom mej likt en livvakt de resterande 1,6 kilometrarna hem till Bondestråket. Han har även lovat att fixa och montera framskärmar till mej efter att han sett hur jag såg ut utan dem. Det tog mej 48 minuter att cykla från whitewater till bondestråket för första gången.  
P.S eftersom veronnes skrev såhär i sin blogg: "jag tänkte outa mig på bloggen varje gång jag cyklat. Så ni är utmanade. Om jag gör, ska ni med." Så det är väl bästa att följa bloggmadamens uppmaning och lägga ut en bild eller två. Ha en riktigt trevlig Valborg mina bloggläsare.

Kommentarer :

#1: veronnes- tiny tiny woman

Men galet bra!Jag har faktiskt glömt bort att outa mig nu..men jag ska bättra mig, på måndag får ni ett fet bild som kommer att störa er nattsömn.

48 minuter? Inte illa pinkat för en gammal märr, antar att när det har torkat upp så snittar du 30 minuter sharp!

skriven
#2: malinns

Det är bra att su har förtoende för mina korpulenta ben kan du tänka dej mitt flatas vippa på en tunn sadel iron meets bone = ömhet

skriven
#3: Ronny

Ja inte vet jag men tror knappast att Lance skulle klagat speciellt mycket!?

Men är det så att damen vill ha en invite till spotify så har jag invites över...Då kan du lyssna på musik när du ligger och kippar efter andan i nått dike.

skriven
#4: malinns

Inte är jag en dam som tackar nej till en invit inte :-)

skriven
#5: Veronnes

Cyklar du hem idag?

skriven
#6: malinns

Nej inte idag men jag kommer att cykla hem på tis eller ons + fredag

skriven

Kommentera inlägget här :