Kvällen före...

julafton är här och stjärnorna tistrar och glimmar. Så ikväll så har vi uppesittarkväll i mitt nya hem på Grönan. Uppesittarkväll i min familj har alltid varit på samma sätt de fem sista åren. Vi slopar helt enkelt tevens alla uppesittarprogram och ser istället på: Mysteriet på Greveholm. En julkalender som visades då mina barn var små. 

Huset är upplyst av värmeljus och borden dignar av divers godsaker som sköljs ned av altankall dryck. Öronen fylls av surr, skratt och julmusik som spelas på radion i "tomtverksta´n"där alla klappar slås in. Nu känns livet verkligen varmt och ombonat i ett iskallt decemberväder. 

                                                 God jul till er alla från oss alla på Grönalund.


...tjejligan i familjen...

Äntligen...

så börjar lugnet lägga sej över den nyinflyttade familjen på Grönan. Det mesta är upppackat och det bara uteförrådet och garaget kvar på Bondestråket. Givetvis så har ju vädrets gudar roat sej med att "djävlas" med oss under denna flyttvecka har det inte vräkt ned snö så har det vart otroligt kallt men, men det man inte dör av härdar...
 
Julkänslan har i alla fall börjat att smyga fram och julklappsinköpen börjar bli klar. I kväll ska jag och Syster Yster ta bilen till Byhålans livsmedelbutiker och inhandla all julmat som ska förtäras av sjutton julfirare under dagarna två. Föräldrarna står för laxen, köttbullarna, julkorven, patén och syltan så vi slipper att koka, mala och steka utan behöver bara bära och stuva in i kylskåp och frys.. Det är nämligen så att i år så tillbringar vi julen hos Syster Yster då både föräldrarna och vi har flyttat och inte hunnit med julstöket.
 
I år är det vår tur att få rå om världens bästa kvinna under jul dvs. vår älskade momma. Hon kommer att bli uppassad av oss alla då hon haft oturen att bryta armen då hon julpyntade i sin lägenhet. Tycker att det ska bli roligt att få skämma bort henne och att hon för första julen någonsion bara ska få komma och umgås utan att själv behöva stå för fiolerna. 


...det blev en riktigt vit jul i år...

Last night...

på bondestråket. Vi kommer att övernatta på Grönan om allt går som vi vill. Jag vet att jag varit dålig på att blogga men när livet är fullt av måsten, måsten och måsten så är det svårt att finna tid över till annat än sömn. Ikväll har jag i alla fall ätit mitt första julbord och jag måste erkänna att jag hade svårt att begränsa mej och svullade fett som vanligt.

Livet befinner sej i en flyttkartong men vi verkar hinna vara ute ur huset den 1 januari 2011. Rexa går på behandling då hon haft en infektion i ögon och öron. Barnen packar ihop sina rum i vild förtvivlan. Det är kallt som grisen och man drar sej för att sticka nästippen utanför huset. Vi har inte ett enda julpynt framme och det känns surrealistiskt att det är julafton om en vecka.