Salusand...

nu kommer vi! För idag packar vi ned sängkläder, badkläder, kött att grilla och ett glatt humör. Vi har nämligen fått "låna" en husbuss och ska tillbringa två nätter med Syster Yster och hennes familj på Norrlands riviera. Ja, ni som läser det och skrattar till vi har  faktiskt en riviera runt knuten. Bara namnet Salusands Havsbad säger väl allt: sand, hav och bad. Jag tror att det kommer att bli en fröjd för alla mina sinnen att få stå på en varm strand med ryggen vänd mot en fridfull tallskog och titta ut över havet och höra måsarnas skrän.

Maria tar med sej en kompis och föräldrarna kommer att skjutsa ut Emily på fredag då hon slutar på jobbet. Åh, jag ser verkligen fram emot det lugn som jag förväntar mej ska infinna sej som en antistresskur för både hjärta och själ.

Dagens åsikt...

Idag kom äntligen dödsstöten för tjurfäktning för idag beslutades det att tjurfäktning skall förbjudas from 2012 i Katalonien. Jag är personligen förvånad över att tjurfäktning har tillåtits så länge som det har gjort. Men idag gör Spanien det enda rätta dvs. att Barcelonas sista aktiva tjurfäktningsarena Monumental liksom ett antal andra kvarvarande i regionen stängs. Vill bara poängtera att mitt semesterparadis Kanarieöarna var lite före sin tid och förbjöd tjutfäktning redan 1991 (en parantes).

Vi kan ju bara inte behålla dessa ålderdomliga och barbariska traditioner när vi är så insatta och upplysta i vårt moderna samhälle. Jag kan inte annat än att hålla med Jose Ull i hans uttalande: vi behöver inte förbjuda allt men de mest degraderande sakerna ska förbjudas.

Jag tycker att det är helt rätt att förbjuda tjurfäktning? Jag tycker det är en av de grövsta former av djurplågeri och att kalla det för en del av den Spanska kulturen är rent “ordbajs”. Min personliga åsikt är att det handlar om få män som ska få känna sej supermanliga genom att med berått mod plåga en tjur till döds. Det värsta i det hela är att om den manliga tjurfäktare misslyckas trots alla trumf på hand så skjuts tjuren om han skadar mannen. Var  är den rättvisa kampen i det?

En tisdag med...

nästan "bara" mr K och mig. Vaknade klockan sju och ringde Emily för att se till att hon vaknat så hon skulle hinna till jobbet i tid. Vred och vände på mej en stund och mös lite med mr K som även han var vaken innan jag lämnade husvagnen för att inta frukost.

Mamma den pärlan hade just dukat upp frukostbuffén så jag laddade frukostbrickan med kaffe, ett kallt glas vatten, två smörgåsar och ett kokt ägg med örtsalt. Medan jag tuggade i mej allt gott så löste jag två korsord som jag skickade in för att eventuellt vinna något på mitt intresse för att lösa korsord. 

Efter frukosten styrde Mamma och pappa pedalerna mot Salusand för att få en laxmiddag med romsås och få en titt på den förlorade dottern. Mr K fixade med kylskåpet och räkningar medan jag tog hunden på en timmas promenad mellan dagens regnskurar.
 
Kom på att håret blivit rätt glanslöst under sommaren så jag la in en hårtoning på mina solblekta hårstrån. Det är alltid bra att vara förberedd och ha en extra hårtoning i beautyboxen. När cremen gjort sitt så sköljde jag bort den med att ta en simtur i den 18 gradiga Storarmsjön innan jag lade in en hårinpaktning för att intensifiera den numer glänsade hårmanen.  
 
Då det fortfarande smattrade på altantaket av sommarregnet så plockade jag fram en ny, oläst bok. Hundraåringen som klättrade ut genom fönstret och försvann av Jonas Jonasson och började att fördjupa mej i intrigen.
 
Mr K kom med middagen dvs. pizza som avnjöts till två hyrfilmer från Lilla skafferiet. Elin och Johan kom förbi och såg en av filmena med oss innan de åter styrde pedalerna mot Bondestråket proppade med godis, cola och kakor.

Mr K gick och lade sig tidigt för att vara pigg till morgondagens jobb medan jag njöt av Jonas Gardell på Allsång på Skansen och Morden i Midsummer innan jag gick och lade mej i mor och fars Hilding. För det är ju så att när katterna är borta dansar råttorna på bordet.