Dagens åsikt...

Idag kom äntligen dödsstöten för tjurfäktning för idag beslutades det att tjurfäktning skall förbjudas from 2012 i Katalonien. Jag är personligen förvånad över att tjurfäktning har tillåtits så länge som det har gjort. Men idag gör Spanien det enda rätta dvs. att Barcelonas sista aktiva tjurfäktningsarena Monumental liksom ett antal andra kvarvarande i regionen stängs. Vill bara poängtera att mitt semesterparadis Kanarieöarna var lite före sin tid och förbjöd tjutfäktning redan 1991 (en parantes).

Vi kan ju bara inte behålla dessa ålderdomliga och barbariska traditioner när vi är så insatta och upplysta i vårt moderna samhälle. Jag kan inte annat än att hålla med Jose Ull i hans uttalande: vi behöver inte förbjuda allt men de mest degraderande sakerna ska förbjudas.

Jag tycker att det är helt rätt att förbjuda tjurfäktning? Jag tycker det är en av de grövsta former av djurplågeri och att kalla det för en del av den Spanska kulturen är rent “ordbajs”. Min personliga åsikt är att det handlar om få män som ska få känna sej supermanliga genom att med berått mod plåga en tjur till döds. Det värsta i det hela är att om den manliga tjurfäktare misslyckas trots alla trumf på hand så skjuts tjuren om han skadar mannen. Var  är den rättvisa kampen i det?

Kommentera inlägget här :