It was a beautiful morning...

dagen för midsommar då jag vaknade jättetidigt och gick ner till sjön för lite andlig spis och möttes av en ovanligt spegelblank Storarmsjö. Då timman fortfarande var för tidig för att en ickepensionär skulle kliva upp så gick jag tillbaks till Hilding och läste Cesar Millans bok om hundar tills klockan var kvart över sju. När jag inte kunde ligga kvar i sängen längre så kopplade jag hunden och gick ut på en en underbar morgonpromenad. Kom tillbaks till stugan och utfodrade djuren innan jag rostade mej två toast som jag smorde in med skinkost och täckte med ost och hyvlad gurka som jag kryddade sådär lite lagomt. Stökade undan frukosten innan vi packade in oss i Meganen för att skjutsa in mr K till Bjurholm innan jag vänder och styr kosan mot Mjödvattnet för sista arbetspasset innan midsommarafton.

...den spegelblanka Storarmsjöns lugna vatten...

                                                                    ...Hilding och Cesar...

På lunchen åkte jag till stugan och hängde upp en tvätt så att midsommarstassen är fixad. Sedan stressade jag tillbaks och firade en nybliven fyraåring på jobbet. Kom hem vid femtiden och värmde rester av spagetti och köttfärssås som jag avnjöt med en god sallad med melon. Syster Yster och hennes Johan kom och började packa in sej för helgen. Kopplade åter hunden och gav mej iväg på en välbehövlig promenad innan arbetspass nummer två började. Åh, vad skönt det var att lyssna på fågelkvitter och njuta av Rexas sällskap.
 


...mr K känner lugnet innan stormen...


När jag kom tillbaks så såg jag att Syster Yster börjat skala potatis till morgondagens potatisgratäng. Greppade potatisskalaren och hjälpte henne att skala de fyra kilona potatis. När de var klart så spolade vi av trettiofem stora färskpotatisar som vi tänkt servera till sillunchen. När potatisarna var klara så vägrade vi bara att gå in för att det var ett så underbart väder och solen värmde så skönt. Istället så gick vi ned till bryggan och satt vid sjökanten och njöt av lugnet och kvalificerat skitsnack innan ansvarskänslan kom över oss och vi gick in i stugan och gjorde potatisgratäng, diskade och städade till innan vi med värkandes fötter satte oss ned med var sin välförtjänt vindrink framför VH1´s best of Antheme Video.


...åter den vackra Storarmsjön i all sin prakt...

Dagar som denna...

känner jag mej riktigt priviligierad. Jag slog upp de mossgröna redan vid fem och sträckte ut min vänstra hand och nappade åt mej boken som jag lagt ifrån mej på nattduksbordet kvällen innan. Åh, så jag funderar över varför man gett möbeln namnet nattduksbord? Natt förstår jag och även bord såklart men natt-duks-bord beats me? Nåja, nu när jag åter slitit från mina funderationer till ämnet så kan jag berätta att jag njöt så enormt av boken att jag höll på att "förläsa" mej och komma för sent till jobbet. Men det gjorde jag inte utan jag kom till Mjödvattnet i god tid för att jobba denna tisdag.

Efter arbetsdagen var avklarade så åkte jag in till Byhåla och tittade till mina duktiga och eminenta flickorna och såg efter så att de hade mat att äta innan jag åkte ut till stugan för att njuta av en ledig eftermiddag utan måsten. När jag kommit ut till stugan blåste det upp så ïstället för att lägga mej i en baden baden så förberedde middagen med att skala potatis och lade två ägg i en kastrull som jag täckte med vatten. Sedan så satte jag mej vid datorn och streamade ett avsnitt av Cesar Millan som hjälpte hundägare "down under" dvs. i Australien på TV4 Play.

Just som avsnittet tog slut så kom mr K och Rexa hem från Umeå och jag kopplade direkt hunden och tog en promenad till en stuga som ligger 2,1 km bort. När vi kom dit så kopplade lös henne och såg på medan hon sprang fritt vid sjökanten och lapade kluckande sjövatten innan jag åter kopplade henne och styrde Apostlahästarna hemåt. Halvvägs hem så såg mötte vi en älg som bara befann sej ca 15 meter från vägen där jag förvånat stod och såg på hur han eller hon för alla älgar heter faktiskt inte Helge lunkade tillbaks in i skogen. Kom tillbaks till mr K smått lyrisk över hur underbart jag tycker det är att leva så mitt i naturen som vi faktiskt nu gör att jag rent gnolade då jag satte på de färdigskalade potatisarna och äggen till min och mr K´s kvällsmiddag på potatis, sill, ägg och bröd med lagrad ost.


P.S borde kanske köpa ett finare koppe till min alldeles egna Snoop doggy dog?

Nog för att jag är en rojalist...

men måttet måste ju bli rågat någon gång. Iofs så var det ett riktigt romantiskt sagobröllopp där Viktoria var vackrare än någonsin och Daniels mungipor var högre dragna än vad man trodde var möjligt. Men jag trodde i min enfald att nu när brölloppet blivit av utan att varken Vickan eller Danne flytt fältet så skulle massmedia sluta upp med att bara skriva om denna händelse. Herregud så intresserad är inte svenska folket vi vill ha lite äkta nyheter om vad som hänt i den övriga världen också.


På hemmafronten är det sej likt. Jag och mr K bor i stugan och har just skjutsat hem Maria och hennes kompis till Byhåla. De jobbar hårt just nu Elin jobbar natt på "peppen" och Maria jobbar på golfen. Emily är ledig för tillfället men kommer att jobba inom äldreomsorgen inom en snar framtid så även hon kommer att kunna tjäna sej en hacka i sommar. Mor och far har det underbart i ett 37 gradigt turkiet med havet kluckandes invid hotellet. Jag är inte ett dugg avundsjuk alls med tanke på att det är riktigt kyligt här i Sverige fast det är i slutet på juni.  
 
Idag har jag roat mej kungligt med att ligga på Hilding och läsa om Cesar Millan och hans hundar och hundfostringstips mellan hundpromenaderna. Mycket intressant läsning måste jag tillstå och det är bättre än att bara läsa om det kungliga brölloppet och Daniels kungliga hertigtitel. Man kan ju även gnola:

                                             Duke, duke, duke, duke of earl, earl, earl, earl...