It was a beautiful morning...

dagen för midsommar då jag vaknade jättetidigt och gick ner till sjön för lite andlig spis och möttes av en ovanligt spegelblank Storarmsjö. Då timman fortfarande var för tidig för att en ickepensionär skulle kliva upp så gick jag tillbaks till Hilding och läste Cesar Millans bok om hundar tills klockan var kvart över sju. När jag inte kunde ligga kvar i sängen längre så kopplade jag hunden och gick ut på en en underbar morgonpromenad. Kom tillbaks till stugan och utfodrade djuren innan jag rostade mej två toast som jag smorde in med skinkost och täckte med ost och hyvlad gurka som jag kryddade sådär lite lagomt. Stökade undan frukosten innan vi packade in oss i Meganen för att skjutsa in mr K till Bjurholm innan jag vänder och styr kosan mot Mjödvattnet för sista arbetspasset innan midsommarafton.

...den spegelblanka Storarmsjöns lugna vatten...

                                                                    ...Hilding och Cesar...

På lunchen åkte jag till stugan och hängde upp en tvätt så att midsommarstassen är fixad. Sedan stressade jag tillbaks och firade en nybliven fyraåring på jobbet. Kom hem vid femtiden och värmde rester av spagetti och köttfärssås som jag avnjöt med en god sallad med melon. Syster Yster och hennes Johan kom och började packa in sej för helgen. Kopplade åter hunden och gav mej iväg på en välbehövlig promenad innan arbetspass nummer två började. Åh, vad skönt det var att lyssna på fågelkvitter och njuta av Rexas sällskap.
 


...mr K känner lugnet innan stormen...


När jag kom tillbaks så såg jag att Syster Yster börjat skala potatis till morgondagens potatisgratäng. Greppade potatisskalaren och hjälpte henne att skala de fyra kilona potatis. När de var klart så spolade vi av trettiofem stora färskpotatisar som vi tänkt servera till sillunchen. När potatisarna var klara så vägrade vi bara att gå in för att det var ett så underbart väder och solen värmde så skönt. Istället så gick vi ned till bryggan och satt vid sjökanten och njöt av lugnet och kvalificerat skitsnack innan ansvarskänslan kom över oss och vi gick in i stugan och gjorde potatisgratäng, diskade och städade till innan vi med värkandes fötter satte oss ned med var sin välförtjänt vindrink framför VH1´s best of Antheme Video.


...åter den vackra Storarmsjön i all sin prakt...