Dagar som denna...

känner jag mej riktigt priviligierad. Jag slog upp de mossgröna redan vid fem och sträckte ut min vänstra hand och nappade åt mej boken som jag lagt ifrån mej på nattduksbordet kvällen innan. Åh, så jag funderar över varför man gett möbeln namnet nattduksbord? Natt förstår jag och även bord såklart men natt-duks-bord beats me? Nåja, nu när jag åter slitit från mina funderationer till ämnet så kan jag berätta att jag njöt så enormt av boken att jag höll på att "förläsa" mej och komma för sent till jobbet. Men det gjorde jag inte utan jag kom till Mjödvattnet i god tid för att jobba denna tisdag.

Efter arbetsdagen var avklarade så åkte jag in till Byhåla och tittade till mina duktiga och eminenta flickorna och såg efter så att de hade mat att äta innan jag åkte ut till stugan för att njuta av en ledig eftermiddag utan måsten. När jag kommit ut till stugan blåste det upp så ïstället för att lägga mej i en baden baden så förberedde middagen med att skala potatis och lade två ägg i en kastrull som jag täckte med vatten. Sedan så satte jag mej vid datorn och streamade ett avsnitt av Cesar Millan som hjälpte hundägare "down under" dvs. i Australien på TV4 Play.

Just som avsnittet tog slut så kom mr K och Rexa hem från Umeå och jag kopplade direkt hunden och tog en promenad till en stuga som ligger 2,1 km bort. När vi kom dit så kopplade lös henne och såg på medan hon sprang fritt vid sjökanten och lapade kluckande sjövatten innan jag åter kopplade henne och styrde Apostlahästarna hemåt. Halvvägs hem så såg mötte vi en älg som bara befann sej ca 15 meter från vägen där jag förvånat stod och såg på hur han eller hon för alla älgar heter faktiskt inte Helge lunkade tillbaks in i skogen. Kom tillbaks till mr K smått lyrisk över hur underbart jag tycker det är att leva så mitt i naturen som vi faktiskt nu gör att jag rent gnolade då jag satte på de färdigskalade potatisarna och äggen till min och mr K´s kvällsmiddag på potatis, sill, ägg och bröd med lagrad ost.


P.S borde kanske köpa ett finare koppe till min alldeles egna Snoop doggy dog?

Kommentarer :

#1: Therese

Låter ju som ni har det alldelens underbart ute i stugan..

Vi flyttar också ut till stugan ev nu på torsdag och ska vara där i ungefär 3 veckor..Kommer bli helt super.

Vi har ju köpt en stuga i tellvattnet ca 1 km bortanför mina föräldrar, bara att flytta in och bo, helt suveränt..

Ni få komma förbi och hälsa på nån gång..

Lovely..

skriven
#2: malinns

Ja vi har det verkligen bra det är bara semestern som fattas...

skriven
#3: Therese

När får du semester då?, Jag jobbar sista dagen i morgon..

skriven
#4: malinns

Jag jobbar två veckor till men jag får ju vara ute ifall det blir bra väder i alla fall....

skriven
#5: Therese

Hej igen

Hela boken fanns visst med va jag som gjort nått fel, hm hur nu det har gått till?

Trevlig midsommar

skriven

Kommentera inlägget här :