Morsdag borde kallas...

för mammornas födelsedag nummer två. Jag och min syster uppvaktade världens bästa momma med en underbart vacker morsdagsros som jag är övertygad om att hon kommer att ha glädje av i många år. Hon kontrade med att bjuda in släkten på underbar köttfärspaj, tosca tårta, bullar och mjuk pepparkaka som intogs under många skrattsalvor. När vi hämtade andan så plockade hon fram gräddtårtan som även den gled ner i sällskap med välkända anekdoter.
Jag och Syster Yster passade även på att gratulera mamma med en blomma och rabattdekorationer i form av en rosa kanin, en groda med krona och en gul katt som ska pryda Åkernäs blomsterrabatt under sommaren.
När jag kom hem så blev jag själv gratulerad med kramar, choklad, anteckningsbok i skinn, pizzamiddag och en hemlig present som kommer i eftermiddag. De älskar att jag är nyfiken som få. Elin kom med med en extra present i form av en bokad biobiljett till Sex and the city 2 till tisdagskväll och en väska som passar till biobesöket.

Jag håller på att förgås...

av nyfikenhet. Kom hem efter ett sent möte med personal från Specialpedagogiska institutet och såg två morsdagspaket på köksbordet. Jag har gått runt bordet och kikat, lyft, skakat och till och med luktat på dem för att få en hum om vad det kan vara. Min yngsta dotter har otroligt roligt åt min barnsliga nyfikenhet och har informerat om att det kommer ännu ett paket från Umeå i morgon då mellersta dottern kommer hem. Åh, jag är så frustrerad att jag faktiskt har sjunkit så pass djupt att jag ljugit för yngsta dottern om att jag riggat upp en avlyssningsatrapp på hennes rum så jag hör om hon nämner mina paket i sömnen. Hon bara fnissar och mr K ler hemlighetsfullt mot mej och blinkar konspiratoriskt med den yngsta dottern och är totalt införstådd med alltihopa.

My weekend

Fredag:
Började jobba halv sju och så fort arbetsdagen slutade så styrde jag pedalerna mot Byhåla för att packa inför en "arbetshelg" i Åkernäs. Kom slutligen ut till ett sommrigt Åkernäs och började iklädd fjolårets bikini att fixa iordning husvagnden medan mr K sanerade badtunnan. När dagens åtaganden var färdiggjorda satte vi oss ned i var sin baden baden och njöt av sol och kvalificerat skitsnack fram tills Så ska det låta. Sedan var det tänkt att vi skulle se Speed 2 med Sandra Bullock men vi somnade i tv-soffan.

Lördag:
Vaknade oförskämt pigg redan vid fem. När klockan var halv sju så gav jag upp att försöka somna om och hoppade istället in i Meganen och körde till byhåla för att hämta katterna, kameran och lördagens VK. ville även vara säker på att min yngsta dotter inte skulle missa bussen till Umeå för hon och en kompis skulle åka och shoppa examenskläder. När jag kom tillbaks till Åkernäs med Chiwa, den enda katten jag hittade när jag skulle åka tillbaks så kokade mr K kaffe. Vi åt frukost med var sin VK-del uppslagen och först läste jag tidningen innan jag löste lördagskrysset tills pappa kom vid nio-tiden. Han kom med först flyttlasset som bestod av mat i mängder. Jag satte genast igång att skura skafferiet och kryddskåpet och packade in all mat för jag tänkte att mamma nog skulle bli glad över att det var gjort när hon kom så att hon istället kunde börja med att städa in henne och pappa i "Storstugan".


När jag var färdig med köket så kastade jag ut alla textilier ur husvagnen för vädring och gick in i storstugan och tappade upp ännu en skurhink för att städa in mej och mr K för sommaren 2010. mr K däremot hade det otacksamma jobbet att laga avloppet som luktar bajs och installera en ny dushkabin i duschrummet. Medan vi höll på som värst så kom min äldsta dotter med pojkvän och joinade städpartyt en liten stund.Några timmar senare när mamma och jag städat parallelt och mr K fått upp den nya duschkabinen så var det dags att börja med middagen. Jag skalade potatis som jag klyftade och rostade tillsammans med röd lök och morötter som smakade underbart till pappas grillade karreskivor, St Gille och Mannes bearnaise sauce. Efter maten hjälptes vi åt att städa undan och satte oss framför tv-apparaten till det var dags att gå över till husvagnen för vår skönhetssömn.


Söndag:
vaknade halv nio och såg att mr K redan klivit upp så jag gick in i storstugan och vart glatt överraskad. Jag möttes av en härlig frukostbuffé som mamma dukat upp och jag njöt ohämmat av alla olika sorters pålägg och jag tänkte inte på ett enda viktväktarpoints. Efter frukosten gick jag ut och satte mej i en baden baden och solade någon timma innan jag vid tolv-snåret begav mej mot Byhåla. Den första som mötte mej där var vår hankatt Bandit så jag skjutsade genast ut honom till stugan så även han kan få njuta av lite skogsliv. Väl tillbaks till stugan så var Syster Yster och Johan där och drack kaffe så givetvis snyltade jag in på kalaset. Kom hem vid tvåtiden och tvättade några tvättar medan mr K gjorde pizza efter konstens alla regler.