Parmigiano reggiano

 

Köttfärssåsen:
800 gnötfärs
4 msk olivolja till stekning
2 vitlöksklyftor fint hackade
1 finhackad morot
4 msk tomatpuré
2 dl vitt vin
2 burkar hela tomater som han hackade upp
1 köttbuljongstärning
2 dl vatten
4 lagerblad
2 tsk timjan, torkad
1 tsk pizzakrydda
salt och svartpeppar

Ostsåsen:

10 dl mjölk
6 msk vetemjöl
2 dl riven parmesanost lagra i 22 månader av Zeta
salt
1 dl parmesanost lagrad i 22 månader av Zeta till gratinering.

Förfarandet:
Stek nötfärs tills den är genomstekt. Tillsätt lök, vitlök och morot och stek ytterligare en liten stund. Lägg i tomatpure, vitt vin och den hackade tomaten. Låt koka upp och lägg i buljongtärningen, vatten, örter och låt puttra i 45 minuter - 1 timme. Rör regelbundet och tillsätt eventuellt vatten. Smaka av med salt och svartpeppar.
Värm mjölken i en kastrull. Värm olivoljan i en annan kastrull och vispa i mjölet. Häll på den varma mjölken under vispning och låt såsen koka i några minuter. Dra av kastrullen från värmen och rör i osten och smaka av med salt.

Häll lite av ostsåsen i botten på en ugnsäker form. Lägg på ett lager lasegneplattor och köttfärsås. Avsluta med plattor, ostsås och strö över rikligt med riven parmesan. Grädda i nedre delen av ugnen på 200 grader ca 45 minuter, tills plattorna är mjuka och lasagnen fått fin färg.

Vintips:
Anté Barbera dÁsti Ca´Bianca, rött vin Artnr 32335, 89 kronor.

Kommentarer :

#1: Therese

Ha ha gammla skor, ja den luktar ju men det är ju tur att den smakar dessto bättre i alla fall.va gott det såg ut, här blev det pizza igår orkade inte laga mat..

Trevlig helg

skriven
#2: malinns

Det är skönt att slippa laga mat ibland

skriven
#3: Mimmi

Så du blev uttagen till den kampanjen det blev inte jag. Testar just nu hudkräm, lipbalm och ansiktskräm för decubal

http://www.decubal.se/

skriven
#4: malinns

Det är ju inte så dumma produkter att prova mimmi.

Hade Lorealför ett tag sedan och blev fast för produkten som höll vad den lovade.

skriven

Kommentera inlägget här :