Parmigiano reggiano

 

Köttfärssåsen:
800 gnötfärs
4 msk olivolja till stekning
2 vitlöksklyftor fint hackade
1 finhackad morot
4 msk tomatpuré
2 dl vitt vin
2 burkar hela tomater som han hackade upp
1 köttbuljongstärning
2 dl vatten
4 lagerblad
2 tsk timjan, torkad
1 tsk pizzakrydda
salt och svartpeppar

Ostsåsen:

10 dl mjölk
6 msk vetemjöl
2 dl riven parmesanost lagra i 22 månader av Zeta
salt
1 dl parmesanost lagrad i 22 månader av Zeta till gratinering.

Förfarandet:
Stek nötfärs tills den är genomstekt. Tillsätt lök, vitlök och morot och stek ytterligare en liten stund. Lägg i tomatpure, vitt vin och den hackade tomaten. Låt koka upp och lägg i buljongtärningen, vatten, örter och låt puttra i 45 minuter - 1 timme. Rör regelbundet och tillsätt eventuellt vatten. Smaka av med salt och svartpeppar.
Värm mjölken i en kastrull. Värm olivoljan i en annan kastrull och vispa i mjölet. Häll på den varma mjölken under vispning och låt såsen koka i några minuter. Dra av kastrullen från värmen och rör i osten och smaka av med salt.

Häll lite av ostsåsen i botten på en ugnsäker form. Lägg på ett lager lasegneplattor och köttfärsås. Avsluta med plattor, ostsås och strö över rikligt med riven parmesan. Grädda i nedre delen av ugnen på 200 grader ca 45 minuter, tills plattorna är mjuka och lasagnen fått fin färg.

Vintips:
Anté Barbera dÁsti Ca´Bianca, rött vin Artnr 32335, 89 kronor.

Therese

Ha ha gammla skor, ja den luktar ju men det är ju tur att den smakar dessto bättre i alla fall.va gott det såg ut, här blev det pizza igår orkade inte laga mat..

Trevlig helg

malinns

Det är skönt att slippa laga mat ibland

Mimmi

Så du blev uttagen till den kampanjen det blev inte jag. Testar just nu hudkräm, lipbalm och ansiktskräm för decubal

http://www.decubal.se/

malinns

Det är ju inte så dumma produkter att prova mimmi.

Hade Lorealför ett tag sedan och blev fast för produkten som höll vad den lovade.