Helg, helg, helg!

Ja, nu är det helg. Har just kommit hem från dagens pass i Mjödvattnet och känner lugnet komma över mej. Denna Valborg kommer Elin att fira in med Johan i Umeå, Emily kommer att åka till Ludde i Skravelsjö trots att hon inte varit frisk så för ovanlighetens skull kommer Maria att vara det enda barnet på Grönan. Vi varierar verkligen i antal då vi förra helgen var nio personer som slogs om solstolarna ute på altanen och nu så räcker de till och och blir över.

Helgens middagar kommer att bestå av en enda huvudsaklig ingrediens och det är grillat kött men det kommer att serveras med olika typer av tillbehör. I kväll ska det få mingla med kryddiga hasselbackspotatisar, krämig coleslaw och grönsallad.


                                     ... och så säger de att storleken inte har någon betydelse ...

Egga upp er med ägg

Ägg ger massor av vitaminer och en hel del andra nyttigheter och sedan så vet ju alla att extra näring är viktigt likväl som för bantare som för folk som tränar och är aktiva.

Lite äggtips:
- Ta ett skivat ägg i din sallad.
- Knäck ett ägg i potatismoset, över pastan eller i soppan.
- Ta ett kokt eller stekt ägg på smörgåsen?

Onsdagsstatus...

BARNEN: i skrivandets stund har jag just kommit hem efter att skjutsat min mellersta juvel till sin praktikplats. Det är kärlek att kliva upp klockan sex när man inte börjar förrän nio själv. Elin har kommit hem från nattjobbet och Maria gör sej iordning för Castor. BMI: trots frossandet iunder påsken har den likt Titanik sjunit mot botten :-D. BOK: Höstoffer av Mons Kallentoft. FRAMTIDEN: ser underbar enligt yr.no då det kommer att vara lika fint väder som under påsken. HEMMET: det är tomten och utepysslet som tagit över prion och det är riktigt roligt att påta i trädgården. Igår när jag kom hem sent hade maken rensat i rabatten och körde bort skräpet och gammla kvistar med gräsklippartraktorn. HÄLSAN: det närliggande migränanfallet hoppas jag inte upprepar sej på mycket, mycket länge. JUST NU: läntar jag till 1 majfirandet som kommer att gå av stapeln på altanen och i hemmet. KÄRLEKEN: sker med krattan i handen. MATEN: jag är inspirerad av min viktnedgång och äter mindre portioner och BARA en portion. MOTION: under denna vecka har all motion skett i trädgårdsarbetet. MOTIVATION: beach, beach, beach. MÅSTEN: fortsätta kämpa på med min Walk Mate och få dagarna att lysa gröna. STRESSEN: ligger i sin linda då jag njuter av solen i en blårandig baden baden. VIKTEN: håller fortfarande på att reduceras så lyckan är total. WALK MATE: är taskig som inte räknar krattagen.... vad är det med män och gräsklippartraktorer?  ...