Skogens guld

I dessa dagar njuter jag ohämmat av att kunna gå eller cykla till jobbet. Den som inte pendlat har ingen aning om hur underbart det är att kunna lämna bilen hemma och använda apostlahästarna eller monarken.

Maken är lycklig över att inte behöva packa bilen och styra pedalen till Uppsala utan kan leva lugnt på "kvarn" och kommer hem på kvällarna. Det resulterar i att det händer saker hemma på Grönan och att undertecknad är inte behöver tillbringa veckokvällarna i ensamhet. Nu är det svampplockartider och man kanske skulle ha gett sej ut i enebacken för att söka efter några av skogens skogens guldkorn... 

Tvättvinda

En vanlig sommarvy

Friday is here...

och min första vecka på det nya jobbet är färdig. Ikväll har jag bjudit familjen på Mallas kotletter men med fläskytterfilé istället för kotletter. Det är riktigt roligt att vara hemma då man bott borta i x antal veckor och man inser hur stort man faktiskt bor. Maken håller på att inreda i min tvättstugan och det kommer bara att bli sååå bra.


... visst ser det gott ut, mums! ...

Så här gjorde jag:
2 stora fläskytterfiléer
5 dl grädde
2,5 dl creme fraiche
1 dl soja
2 tsk sambal oelek

Maken putsade fläskfilén och jag la de skivade filébitarna i en ugnsfast form.  
Sedan vispade jag ihop ingredienserna och häll i formen över köttet. 
Stoppade in formen i ugnen och gratinerade i 1,5 timme på 175 grader.

Sedan var det bara att:
ÄTA OCH NJUTA!