Gott Nytt År!

I år firar jag och maken in det nya året med varandra hemma på Grönan. Vi kommer att äta oxfilé på ekplanka omringad av trattkantarellstuvnig, baconinlindade sparristorn och parmesanosande tomathalvor. Huset är upplyst av ljus i olika former och färger och stämningen är på topp.

Julgodis

Mellandagarna är snart slut och julen kunde inte knytas ihop på bättre sätt än att hela tjocka släkten blev bjudna på middag av hos momma. Borden dignade av alla möjliga läckerheter. Mina personliga favoriter som hennes egenhändigt inlagda sill, sparrisomelett, köttbullar, morotsstuvning, revbenspjäll och kronan på verket Janssons frestelse har smekt min gom i allt för stora lass men det var det värt. Efter maten serverades kaffe med kaka och godisskålar fyllda med gräddkola, knäck, kola och fudge ställdes fram på bordet. Hon har inte bara kokt, rört och skurit godsakerna utan hon har dessutom paketerat in varje karamell med i ett litet smörpapperspaket. 

Då jag såg godisskålarna mindes jag tillbaks till mina barndoms jular då jag på julmorgonen tassade fram till en skänk i hennes kök och sökte med blicken efter en silverfärgad burk med lock som jag visste att hon förvarade sina karameller i. För att kunna greppa det svarta handtaget på locket var jag tvungen att höja upp mej på tå för att nå. När jag sedan vred upp papperet och stoppade godisen i munnen och kände smaken då visste jag att det var jul.

Oj, vad tiden går fort då man är ledig...Jag har i alla fall hunnit med att vinna över Syster Yster i Alfapet.

Ätit min beskärda del av godsaker till kaffet i vid stearinsupplysta bord.Tvättat, strukit och vikt undan juldukar och bytt gardiner så att vi kan ha ett lilasvart tema till Nyår.

Nej nu måste jag hoppa in i duschen så att jag kommer i tid till middagen som underbara momma bjuder på ikväll. Efter middagen blir det nog skottning för Fru Olofsson.