Maken har lämnat mej...

för en ny arbetsvecka i Sorseles alldeles egna byhåla Slagnäs. Han är nämligen utleasad av Svevia som testdriver och ska testa bilar genom att sladda, panikbromsa och checka bilars stabilitet efter väg i olika hastigheter osv. Jag kan berätta att maken inte alls är ledsen över sitt nya jobb han roade sej ju med liknande saker som artonåring. Det som tär på de nygifta är att han bor borta på veckorna men det sägs ju att det är nyttigt att sakna tröstar jag mej själv med innan jag kryper ned mellan kalla lakan.

Har efter en rekomendation av veronne haft stegräknarprogrammet Walk mate som bakgrund på min mobil den senaste veckan. Oj, vilken kalldush det har gett då det visat sej att jag går markant färre steg per dag än jag trodde. Mitt daily average är inte mer än 6.802 steg/dag och ett hälsosamt leverne kräver minst 10.000 steg/dag. Nu får jag ångra att jag lyxade på med sås till köttbullarna.

Jag kan i alla fall berätta med lite stolthet att jag med mina nya viktväktartag gått ned 1 kilo den sista veckan. Nu lider jag inte av självförnekelse så jag vet att denna minskning kan bero på vätskebalansen, gårdagens mat eller helt enkelt en nysläppt fis MEN det kan även innebära att jag faktiskt tagit mitt första kliv mot BEACH 2011. Sug på den karamellen ni flickor som brukar joina mej i vassen...

Friday...

är här och jag slutade jobba redan vid två. Drog direkt pedalerna mot Grönalund där jag hämtade upp Rexa för en solig, vinterpromenad. Efter promenaden hoppade jag åter in i Volvon för att åka runt bland byhålas alla affärer och handlade allt vi kan tänkas behöva inför helgen. I vanliga fall är det maken som sköter den sysslan men nu när han veckopendlar till Sorsele så får även fru Olofsson dra sitt strå till stacken. Bjöd Emily, Maria och Marias kompis Jessica på brynta benfria kotletter som fått puttra i grädde som de slukade tillsammans med ugnsgrillade barbequepotatisar och bearnaise sauce.

När de ätit hoppade jag in i Volvon för sista gången denna fredag och skjutsade in mor och far till bekanta som bjudit dem på middag i deras kaminuppvärmda stuga en mil utanför byhålas centrum. När jag kom hem så kom maken hem efter tre timmars körning så nu kan helgen kan börja.

What a...

buissy day jag har haft. Åkte till jobbet klockan sex i morse och när jag kom hem vid tvåtiden kopplade jag hunden för en härlig men frisk promenad. När jag rödrosig kom hem en timma senare satte jag igång med att renbädda i sängarna och tvätta de solkiga sängkläder som nu hänger på tork i tvättstugan. I brist på tid så värmde jag Bullens pilsnerkorv till mej och Maria. Efter maten skulle jag läsa lite och slumrade till men väcktes som tur var av mamma som bjöd över mej till dem att se Halv åtta hos mej. När det slutat så tog jag hunden med mej hem för att åter glida ner mellan lakanen. 

Har känt mej trött hela veckan men i morgon är det äntligen helg så maken, Elin och Emily kommer hem och vi kan ta och ladda upp batterierna inför kommande vecka.