Matlagning på Nymans vis...

Idag bestämde vi oss trots att det är söndag att göra en Karlssons men givetvis på Nymans vis. Medan jag skalade och skivade potatis och morötter så fixade maken lök och hjälpte pappa med köttfärsen.

                                                    ... de skalade, skivade och rivna matvarorna ...

Sedan har jag dukat fint och tagit fram de blå dynorna innan jag gjord en sallad som förhoppningsvis är lika god som den ser ut.

                                                                      ... den vackra salladen ...

Medan jag har gjort det så har herrarna städat undan och gjort snyggt i köket som under en kort stund var rätt kaosartat. Mor hjälper allas vår älskade momma med att brodera en tavla och Emily gjorde "lunch" till sej och Ludwig på tacosresterna från gårdagen.

                                                           ... hon skämer bort sin Ludwig ...

Teamwork...

är det mellan mej, maken, mor och far idag då vi ska göra kvällens middag. Jag tog potatis och morötter ned till bryggan och skalade, tärnade och sköljde efter konstens alla regler som maken ska råsteka på murikan. Mamma gör en god, kall sås som hon rör ihop av creme fraich och thai sweetchili sauce och pappa ska marinera och grilla karre´n för han sommarparadisets grillmästare. Nu ska jag lägga en sista hand vid dukningen. God fredag mina vänner!


... Per Morberg släng dig i väggen ...

Spegelblank Storarmsjö


Då det var spegelblankt på sjön blev jag sugen på att ta båten och göra det jag alltid brukade roa mej med då jag var liten. Jag brukade ta vår lilla eka och köra mitt ut på Storarmsjön, stänga av båtmotorn och bara njuta av livet guppandes. Enda skillnaden från då till nu är att lektyren är lite annorlunda. Då var det Lotta och Vi fem som gällde men idag var det Västerbottens-Kuriren och ett medelsvårt korsord som drygade ut timmarna.


... bara titta hur inbjudande och spegelblank sjön var denna fredag i slutet på juli 2011 ...