Jul i köket

Har fått upp julgardinerrna medan jag lyssnat på en massa julmusik med Blossa glögg i hand och näsa. Det var länge sedan jag hade en sådan julstämmning men så var vi ju utan julpynt i fjol då vi flyttade hela julen. Då lovade jag de besvikna ungarna att jag skulle överdriva julfirandet detta år och jag är på god väg att hålla mitt löfte men; hey, thats the girl I am!...

 

Det lackar mot jul...

och julkänslan börjar sprida sej i hela kroppen. Det enda som jag saknar nu är snön och jag är verkligen ingen förespråkare för snö. Men julen ska vara vit och sedan kan jag klara mej utan snö helt och hållet. Maken har åkt till Slagnäs för att jobba så det är jag, Emily och Maria som håller ställningarna här hemma. Ikväll serverade jag köttbullar, rödbetssallad, kokt mandelpotatis och tunnbröd till middag för att hålla julångan uppe.Nä, nu är det hög tid för fru Olofsson att hoppa in i duschen, glida in i pyamasen och grabba tag i boken Den femte årstiden av Mons Kallentoft och läsa mej till söms då jag ska upp och jobba klockan fem i morgon bitti.


... nej, men fru Olofsson in i duschen nu! ...

Home sweet home!

Ja, då var vi åter hemma igen efter en underbar vecka i solen. Vi vart lite snopna när flygplanet landade och vi såg att det inte kommit någon snö under den tid vi varit borta. Men när vi vaknade på söndagsmorgonen så såg vi att det sakta, dalade ned snöflingor över gatan där jag bor som färgade marken vit.

Idag har jag  och maken åkt till Åkernäs för att kolla hur det var där. Åh, vad det var vackert. Isen hade lagt sej över Storarmsjön och gnistrade som diamanter i solenskenet.