Johans celebration

Hipp, hipp hurraa!
Det är Johans da´.
Han firar vid havet
som verkar va´ navet
i hans husvagnsliv
han fått i sin "livspokergiv".
Ja, det är hans kall
att bli brun på "trall".
Dagarna är långa
och skratten många.
Även ett och annat spel
är ju aldrig riktigt fel.
Äta gott och njuta av sauna
vid Salus något karga fauna.
Om han hör något i vassen som surrar
så hör han bara oss som hurrar!

Dagens korsord

... Dagens korsord är löst och inskickat. God söndag  mina vänner! ...

Sherrryosande biffstroganoff

Ingredienser till sherryosande biffstroganoff

 

Ska bjuda familjen på en av de godaste rätter jag vet dvs en härligt köttgryta. Hemligheten med att få till grytor är att man ska låta de koka länge på låg värme för då blir köttet så mört att det formligen faller sönder i munnen. Vad jag inte kan förstå är att långkok har fått husmorsstämpel då de flesta långkok är otroligt tacksamma att göra då de kräver minimal förberedelse och passning. Den här biffstroganoffen är inte traditionell men den är välkryddad och har fått extra piff av sherry. Här kommer receptet:

 

Sherryosande biffstroganoff

För 4 personer.

Ingredienser:
600 g strimlat nötkött (fransyska eller innanlår)
2 msk smör
2 gula lökar
1 tsk salt
1 tsk vitpeppar
2 msk tomatpuré
2 dl grönsaksbuljong
2 dl cremé fraiche
2-4 msk sherry
1 tsk persilade
1 tsk rosmarin
1 röd lök

Gör så här:

Smält smöret i en stekgryta och bryn köttet. Hacka lök och tillsätt den till köttet tillsammans med salt och peppar. Bryn lite till sänk värmen och rör ner tomatpuré och tillsätt buljong (2 dl vatten + 2 msk fond brukar jag ta), persilade, rosmarin samt 2 msk sherry. Lägg på locket och låt grytan puttra på låg värme tills köttet är mört ca 1 - 2 timmar..Hit går det jättebra att förbereda rätten och den kan med fördel lagas dagen innan. Innan servering värms grytan upp och cremé fraichen rörs ner. Strö över persilade, och strimlad rödlök innan servering. Servera grytan med tärnad saltgurka, sallad och potatis (kokt, pressad, klyftad ja, vad du vill det är bara fantasin som begränsar).

Taggar: biffstroganoff, recept, sherry;