I löv it!

Hösten har gjor sin entré med kallare väder och gulnade löv som börjat dala från sina grenar. Det är bara att gilla läget och välkomna den nya årstiden med mycket mys med allt vad det innebär. jag tycker faktiskt att det är riktigt mysigt med regn och rusk då det ger mej som en ursäkt att "bara få vara" med de mina en tv-pläd och tända ljust.
Taggar: bara få vara, höst, löv, mys;

En vinst på posten

I min brevlåda kom det ett lottopaket som jag vunnit i Allers korsordstävling. Jag vann 25 kronor på Sverigelotterna och Bingolotten får jag kolla den 2 september.
Taggar: allers, bingolotto, korsordstävling, lottopaket , sverigelotten;

Ett soppigare liv

...krämig kycklingsoppa med basilika ...
 
Jag  har bestämt mej för att vi ska äta soppa minst en gång i veckan. Soppa är nyttigt, lätt att göra och otroligt gott. Man kan göra soppa av nästan vad som helst och oftast kan soppan vara en resträtt på kött, fågel, fisk eller grönsaker. Jag tror att soppan är en bortglömd rätt om vi inte räknar med torsdagsärterna som är rätt populär. Soppkoket ett av de äldsta sätten att laga mat på samt ett enkelt sätt att få få ingredienser att räcka till många. Man brukar dela in sopporna i klara och redda soppor. De redda sopporna är oftast redda med mjöl, ägg och eller grädde. De klara är kokade med bara vatten och /eller buljong förutom kryddor.
 
När jag lägger ned olika ingredienser i en gryta, fyller på med vatten och kryddor för att sedan långsamt låta sjuda ihop medan dofterna sprider sig i huset ger mej en husmoderlig känsla. Att äta en varm soppa när man kommer in från kylan värmer gott och ger nytt liv i en stelfrusen kropp. Nåja, det var lite om soppor och ikväll har jag serverat krämig kycklingsoppa med basilika i mitt blåa hus på Grönan...