[geim]

Har just sträckläst Geim av Anders de la Motte. En mycket underhållande bok med högt tempo redan från början och med ett slut som faktiskt gjorde boken ännu bättre. Jag fick bläddra tillbaks det sista kapitlet och läsa om det innan jag kunde lägga bort boken. Handlingen väckte frågor i mej som; Vad är på riktigt och vad som är fiction? Finns det någon/något där ute som vet allt vi gör?

Handlingen:
Henrik HP Pettersson är en person som skiter i det mesta. En dag kommer han över en mobiltelefon som märkligt nog verkar veta det mesta om honom, och via den blir han inbjuden till ett reality game. Efter att han klarat inträdesprovet erbjuds han en rad olika kittlande uppdrag som alla filmas för att senare visas upp på en rankinglista och bedömas av ett slutet nätcommunity. I takt med att spänningen, belöningarna och inte minst creden från fansen växer tar HP allt större risker och snart är han beredd att göra nästan vad som helst för att få fortsätta spela.

Polisinspektör Rebecca Normén är HP:s totala motsats. Hon är anställd på Säpos livvaktsrotel och har järnkoll på sitt liv, ändå känner hon sig inte säker. Någon vet obehagligt mycket om hennes förflutna. Om sådant som ingen borde veta. Som till exempel att hon är en mördare? Är det någon som leker med henne?

Efterhand som Spelet tränger sig allt djupare in i deras liv närmar sig HP:s och Rebeccas världar oundvikligen varandra. Men om verkligheten bara är ett Spel, vad är då egentligen på riktigt? Och är du verkligen säker på att du vill Spela?

Fler böcker av författaren:
Det finns en fortsättning som heter Buzz och jag har redan börjat läsa den. Har även läst att det ska komma ännu en bok och den kommer jag definitivt att lägga beslag på.

Fläskpannkaka!


Ingredienser för 4 - 5 portioner:

  • 300 - 500 fläsk eller bacon.
  • 5 ägg
  • 1 nypa socker
  • 5 dl vetemjöl
  • 7,5 dl mjölk
  • ½ tsk salt
  • ev äpple eller/ och 150 g riven ost

 

Gör så här:
Värm ugnen till 225 grader. Tärna det fläsket lägg i långpanna. OBS inget fett .
Vispa ägg och socker, tillsätt mjölet lite i taget till en klumpfri smet. Tillsätt mjölken lite i taget och tillsätt saltet. När fläsket fått färg så pensla långpannan med fettet som är där. Häll därefter smeten över fläsket och grädda i mitten av ugnen i 225 grader i ca 20 min tills den fått gyllengul färg.

Variation och tips:
Man kan strö riven ost ovanpå fläsket innan du häller smeten över. 
Det går även bra att ha äpplen i smeten. Kärna ur dem och skär dem i ringar - lägg dem på smeten innan du ställer den i ugnen och varför inte prova att smaksätta gräddfil med rårörda lingon och du har en god sås till.

Taggar: fläskpannkaka, recept;

Kursklotter