Fläskpannkaka!


Ingredienser för 4 - 5 portioner:

  • 300 - 500 fläsk eller bacon.
  • 5 ägg
  • 1 nypa socker
  • 5 dl vetemjöl
  • 7,5 dl mjölk
  • ½ tsk salt
  • ev äpple eller/ och 150 g riven ost

 

Gör så här:
Värm ugnen till 225 grader. Tärna det fläsket lägg i långpanna. OBS inget fett .
Vispa ägg och socker, tillsätt mjölet lite i taget till en klumpfri smet. Tillsätt mjölken lite i taget och tillsätt saltet. När fläsket fått färg så pensla långpannan med fettet som är där. Häll därefter smeten över fläsket och grädda i mitten av ugnen i 225 grader i ca 20 min tills den fått gyllengul färg.

Variation och tips:
Man kan strö riven ost ovanpå fläsket innan du häller smeten över. 
Det går även bra att ha äpplen i smeten. Kärna ur dem och skär dem i ringar - lägg dem på smeten innan du ställer den i ugnen och varför inte prova att smaksätta gräddfil med rårörda lingon och du har en god sås till.

Taggar: fläskpannkaka, recept;

Kursklotter

Rexas kompis Nookie

är en jämthundstik som Rexa umgås med på dagarna då maken tar med henne till Slagnäs. Själv tycker jag att det blir extra tomt här hemma på Grönan då han tar med sej henne men jag vet ju att hon mår bra av att ha sällskap på dagarna och det unnar jag henne verkligen. Sedan vet jag ju att det känns bättre för min man att ha lite sällskap då han är ensam och saknar familjen. Jag har ju Emily och Maria att umgås med och vi har återinfört "myskvällarna" med pyamas, godis, film och tjejsnack.