Fläskpannkaka!


Ingredienser för 4 - 5 portioner:

  • 300 - 500 fläsk eller bacon.
  • 5 ägg
  • 1 nypa socker
  • 5 dl vetemjöl
  • 7,5 dl mjölk
  • ½ tsk salt
  • ev äpple eller/ och 150 g riven ost

 

Gör så här:
Värm ugnen till 225 grader. Tärna det fläsket lägg i långpanna. OBS inget fett .
Vispa ägg och socker, tillsätt mjölet lite i taget till en klumpfri smet. Tillsätt mjölken lite i taget och tillsätt saltet. När fläsket fått färg så pensla långpannan med fettet som är där. Häll därefter smeten över fläsket och grädda i mitten av ugnen i 225 grader i ca 20 min tills den fått gyllengul färg.

Variation och tips:
Man kan strö riven ost ovanpå fläsket innan du häller smeten över. 
Det går även bra att ha äpplen i smeten. Kärna ur dem och skär dem i ringar - lägg dem på smeten innan du ställer den i ugnen och varför inte prova att smaksätta gräddfil med rårörda lingon och du har en god sås till.

Taggar: fläskpannkaka, recept;