Vårkänslor

 
Nu märks det verkligen att våren är på väg. Skatorna samlar pinnar att bygga sina bon med och det porlar i bäckarna. Jag kunde bara inte låta bli att stanna till vid en bäck och sticka ned handen i det forsande vattnet. Det var så kallt att mina fingrar domnade av men det var det värt.
Taggar: bäckar, kallt, porlande, skata, vatten, vår, vårkänslor;

Ursäkterna är oändliga!

 Vad är det jag gömmer bakom ryggen den här gången?
 
Visst är det konstigt att jag lyckas fuska för mej själv jag bestämt mej för att dra ned på kalorierna. Det händer de gånger då jag blir bjuden på något för då är jag ju bara tvungen att smaka eftersom det är otroligt oartigt att tacka nej. Eller som de gånger då jag tjuvtagit mittenskivorna i limppåsen och styrt ihop de andra limppskivorna så ingen ser att jag tagit en macka eller två  för om ingen märker det så har det ju inte hänt. Och de gånger då jag känner mej deppig och ur gängorna då kan jag ju bara inte vara så ytlig och tänka på kalorier nej, nej, nej då har jag ju sorg och förtjänar att muntras upp med något gott. Ja, men ni ser ju ursäkterna är oändliga!
Taggar: fuska, kalorier, oartigt, smaka, tjuvtagit, tvungen, ursäkter;

Tummen upp för motion

... pappa tänkte nog att det ska börjas i tid om det krokigt skall bli ...
 
Sedan årsskiftet har jag motionerat regelbundet. Jag har tagit raska promenader, gått på löpband och även joggat. Visst har jag rört på mig tidigare men inte på det här sättet och såhär regelbundet. Att lägga minst 30 minuter per dag (la ribban lågt) på att röra mej på något vis är det bästa jag har gjort. Jag mår så mycket bättre och det håller både min stress och migrän borta. Sedan att kroppen ser bättre och bättre ut är ju bara en bonus i sej. Jag tror banne mej att jag håller på att bli en sån där hurtig typ som pappa alltid varit för numer längtar jag efter mina lunchpromenader och kvällsrundan med hunden.
Taggar: hurtig, jogga, längta, löpband, migrän, motion, må bra, promenad, stress;