Gott Nytt År!

Gott Nytt År önskar jag från mörkret i en stuga någonstans i Västerbottens inland.
 
Vi håller mörkret stången med mysiga och värmande brasor ...
 
... och levande ljus i massor.
Taggar: brasa, eld, gott, kandelaber, ljus, låga, nytt, år;

Mina "dunderlöften"

 

Jag antar att vissa av dessa löften kan tyckas rätt enkla att uppnå och det beror på att jag anser att det är värdelöst att sätta upp svåra och ouppneliga mål som sänker självkänslan istället för att höja den (och det är väl det våra nyårslöften är till för, att höja självkänslan) Nej, jag tror att man ska börja med att lägga "ribban lågt" och och höja lite eftersom man klarar av sin utmaningar. Sedan tycker jag att vissa av dem inte är så enkla att uppnå som man kan tro, inte för mej i alla fall ... ... ...
Taggar: 2015, dunderlöfte, lågt, mål, nyårslöfte, ribba, självkänsla, utmaning;

Smider planer ...

När jag i sista stund (alltid sista stund) började planera inför nyår så visste jag inte riktigt på vilket ben jag skulle stå. Högra benet pockade på fest och mingel medan det vänstra lutade åt trevligt samkväm i goda vänners lag. Men så från ingenstan kom ett tredje ben tassande och sparkade undan de andra två och nu så är det spikat och klart. Makarna Olofsson ska fira in det nya året i en kaminuppvärmd stuga, läsa böcker, lösa korsord och spela spel med gott bubbel i glasen och levande ljus i bakgrunden.
 
Som hundägare känns det som ett bra beslut eftersom Rexa alltid blir lika rädd vid tolvslaget då alla familjefäder ska tävla om vem som har den största och bästa fyrverkeripjäsen. Hm, kanske ska erbjuda Emily att ta med hennes Roxie så hon också får ett trevligt nyårsfirande.
Taggar: ben, bubbel, fyrverkeri, fötter, hundägare, nyår, nyårsfirande, rädd, stuga;