En man som heter Ove

En man som heter Ove av Fredrik Backman
Fredrik Backman har skrivit en underbart härlig och annorlunda bok om kärlek, ordning och reda och vikten av att köra Saab. Den har fått mej att både skratta och gråta. En riktigt good-feel bok i samma anda som boken: Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann och filmen: Livet från den ljusa sidan.

Handling:
Ove är 59. Han kör Saab. Folk kallar honom "bitter" och "grannarnas skräck". Men Ove är fan inte bitter, grymtar han. Han går väl bara inte runt och flinar jämt!

Varje morgon tar Ove sin inspektionsrunda i kvarteret. Flyttar cyklar och kontrollerar källsorteringstunnorna. Trots att det är flera år sedan han avsattes som ordförande på bostadsrättsföreningens årsstämma. Eller "den där statskuppen", som Ove själv minns den.

Men bortom den vresige ordningsmannen finns en historia och en sorg. Så när de nyinflyttade grannarna i radhuset mittemot en novemberdag råkar förstöra Oves brevlåda blir det upptakten på en komisk och hjärtevärmande berättelse om tilltufsade katter, oväntad vänskap och den uråldriga konsten att backa med släp. Som kommer förändra en man och en bostadsrättsförening i grunden.

Fler böcker av författaren:

  • Saker min son behöver veta om världen.
  • Min mormor hälsar och säger förlåt.
Kan även tipsa om Fredrik Backmans blogg som ger en hel del underhållande läsning:
Taggar: backman, blogg, bok, bokrecension, boktips, cafe.se, feel good, fredrik, gråta, ove, skratta;

Kommentera inlägget här :