Gräddstuvad älgskav

 
  • 500 g älgskav
  • 2 gul lök
  • 200 g trattkantareller
  • 2 msk smör
  • enbär (krossade)
  • 6 dl vispgrädde
  • salt och peppar
  • 1 kruka färsk persilja
  1. Fräs den skalade och hackade löken med smör i en stekpanna så att en blir lätt brynt och lägg därefter löken åt sidan i en skål
  2. Hacka (storlek efter behag) svampen och stek den. Häll över svampen i samma skål som löken
  3. Fräs älgskaven i lite smör så att den blir lätt brynt och vattnet kokat bort.
  4. Tillsätt lök, svamp, grädde, salt och låt  puttra i 10 - 15 minuter. 
  5. Jag kommer att servera älgskaven med hemmagjord potatismos (se recept här) och rårörda lingon.
  6. Slutligen garnera med persilja.

Man kan med fördel servera älgskaven med  potatis i olika former, eller ris om man tycker att det är godare och lingon, gelé eller smörstekt svamp om man har tillgång till det.

 

P.S bilden är lånad från: http://chiliconkarin.blogg.se/category/algkottradjur.html

Taggar: gele, grädde, gräddstuvad, lingon, matlagning, potatis, recept, trattkantareller, älgskav, älgskavsgryta;

Kommentera inlägget här :