När katten är borta

 
Ja, då dansar råttan på bordet och det blir laxfile till middag. Har provat Abbas färdiga ugnssåser men den kan defenitivt inte jämföras med "Lax Povencale" baserad på min arbetskompis Majsans recept. Åh, det är så gott så det bara smälter i munnen ... ... ...
Taggar: gott, katt, lax, majsan, mat, matlagning, middag, munnen, recept, smaskans;

Veckans viktigaste rutin ...

 

Denna måndagsmorgon skuttade jag upp ur sängen för veckans viktigaste rutin, vägning. Eller skuttade och skuttade jag klev upp på skälvande ben och gick motvilligt  (hade en aning om dåligt resultat)  in på toaletten, ställde mej på vågen och och blundade medan den kände av min vikt. När jag öppnade mina gröna och vände ned huvudet för att få min dom så kunde jag inte se vad det stod. Var lite morgontrött i ögonen och inga glasögon på nästippen så jag knep ihop ögonen och kisade så fokuserat jag bara kunde och till sist så började de digitala siffrorna träda fram och jag kunde urskilja vad det stod och det var 0,5 kilo minde än förra veckan. Wow inte illa, inte illa alls även om det är en marginell minskning så är det ändock en minskning för ni vet ju vad Gustaf Fröding skrev:

 

strunt är strunt och snus är snus,

om än i gyllene dosor,

men rosor i ett sprucket krus

är ändå alltid rosor.

 
Taggar: vikt, vägning, våg;

Fy vilket väder ...

 
Fy för den lede vilket tråkigt väder vi har idag.  Det är kallt och det blåser så inte ens katterna vill gå ut. De står och jamar vid dörren men vänder om så fort dörren öppnas och de känner av det dåliga vädret.
 
Nej, jag håller med katterna sådana här dagar vill jag inte gå utanför huset utan istället lägger jag mej i soffan, drar en yllefilt över benen och njuter av en god bok.
Taggar: bil, bok, katter, läsning, snö, väder;