Sommarens high!

 
Sommaren är nu bevisligen slut för jag har flyttat hem från Åkernäs och har börjat städa in mej i min blåa villa på grönan. Jag blir alltid lika förvånad över hur fort sommaren kommer, går och tar förväl med gulnande löv på våra träd. Fast om jag tänker efter så har jag ju faktiskt hunnit med en hel del och ska summera sommarens high!
 
DÖTTRARNA
All den tid som jag fått med mina barn den här sommaren. De har verkligen bytt av varandra så jag inte behövt vara ensam i sommar då maken jobbat i Bollnäs. Det har varit allt ifrån beachparty på Storholmen till möbelrenovering, sjöäventyr med flytbryggan och förtroliga nattsamtal. 
 
RUTINERNA
Att jag kommit igång med träning och motion och skapat nya träningsrutiner. Hoppas bara att jag fortsätter med de trevliga kvällspromenaderna som under sommaren blivit ett BEGÄR istället för ett MÅSTA.
 
PLANKAN
Jag vet att jag redan nämnt träningsrutiner men jag kan ändå inte låta bli att ge plankan en egen rubrik för jag trodde ju inte att jag skulle klara utmaningen på 4 minuter men lyckades under sommaren stå i hela 05:07,56 minuter.
 
SJÖTURER
Alla underbara turer på sjön om de så var med båten, ekan eller flytbryggan, tror banne mej jag är född till att leva ett "HuckleberryFinnsLiv"
 
TABU
De nakna nattdoppen upplyst av månskenet där jag jag flytandes låg och betraktade stjärnhimlen ovanför.
 
THE RING
Att åka ring var en riktigt rolig upplevelse trots att den hårda sjöytan gav mej en riktigt "spanking" och jag hade svårt att sitta i tre dagar efterråt.
 
UNDFÄGNAD
Ja, vad vore sommaren utan alla dessa trevliga middagar med god mat och trevligt sällskap.  I morgon blir det den höstliga invägningen och jag ska erkänna att jag är rätt gruvsam inför vad vågen kommer att spotta upp för siffror.
Taggar: döttrarna, high, plankan, ring, rutiner, sjöturer, tabu, undfägnad;

Surprisingly

 
Idag hade jag via jobbet en inbokad handledarträff på Umeå Universitet. Jag ska erkänna att jag varit nervös och gruvat lite inför den här dagen eftersom det faktiskt (tro det eller ej) är nästan två decennium sedan jag tog min Förskollärarexaman och var osäker på om jag fortfarande skulle klara av att navigera mej runt på området. Men döm om min förvåning över de svallande känslor jag fick då jag kom fram och hela campus kändes överraskande kärt och välbekant. Hade god tid på mej så jag kunde ju bara inte låta bli att ta en njutfull promenad runt dammen vid Hörsalstorget.
 
 
Innan jag åter styrde pedalerna hemåt så tog jag mamma och äldsta hjärtat till O`Learys och bjöd på torsdagsmiddag. De tog pepparstek och jag clubsandwich och alla vart vi lika nöjda och mätta. Som vanligt då jag är ute på äventyr så händer det grejer och det gjorde det även denna gång så vi gick alla tre skrattandes så vi grät ut ur restaurangen.
Taggar: campus, clubsandwich, damm, hörsalstorget, o´learys, umeå, universitet, överraskande;

Mommas gästgiveri

 
Igår ringde min älskade mormor och bjöd in barn, barnbarn, barnbarnsbarn och alla som de har i sina familjer på köttsoppemiddag och det tycker jag är ståtligt gjort av en kvinna som fyller 90 år i oktober (21 personer kom och åt).
 
 
Själv har jag en valp ute i stugan som inte klarar sej ensam hur länge som helst så jag kunde jag inte åka till mormor efter jobbet utan fick istället fara och rasta mina fyrbent vänner. Men inte blev jag utan gourmemiddag för det inte. Nej, mormor skickade en matlåda med pappa så jag jag fick njuta av hennes underbart goda köttsoppa jag med.
 
 
Taggar: hundar, köttsoppa, momma, mormor, promenad;