Sista semesterdagen

 
Började med  att jag låg kvar i sängen och drog mej då jag hörde regnet smattra på plåttaket. 
 
 
Då maken åkt till Bollnäs tog jag far på en båttur med ett jättetrevligt stopp hos Herr Enström på udden.
 
 
Middagen var lika enkel som den var god. Lax, pären, tunnbröd och egna tomater ... WHAT NOT TO LIKE?
 
 
Då Rexa hörde muller i fjärran (åskrädd som få) blev det bara jag och Axa som tog kvällspromenaden.
 
 
Nä, nu är det bara att borsta tänderna, ställa klockan och krypa ned i sängen så jag är pigg på jobbet i morgon
Taggar: Axa, båttur, morgon, pappa, sjö, sommarnatt;

En dag i turens tecken

 
Började dagen med en biltur in till Bjurholm för att proviantera. När jag väl var där så insåg jag att jag inte varit i Bjurholm på nästan fyra veckor så jag körde runt en stund bara för att se så att min by är som den ska va.
 
 
När jag kom hem från Bjurholm så tog jag med mej pappa och Rexa på en båttur runt Storarmsjön. Väl ute på sjön kom vi på att vi skulle åka till Herr Enström för att se om han fått till cementringen han fått till en grillplats men han var inte hemma. Nåja, vi fick i alla fall en härling långtur på sjön.
 
 
Medan jag och pappa var på sjön så var det mammas tur att laga mat och hon hade blivit inspirerad av Hemmets Journals recepttips om att göra "middagen i samma form" (nr 31) och har jobbat ihop fin fläskfilé som vi ska äta ute på altanen om en liten stund.
 
 
Efter maten kopplas hundarna för en kvällstur upp till Åkernäs innan teven tar över och det blir Ernst tur. Ja, sannerligen har det blivit en hel del turer idag.
Taggar: Storarmsjö, biltur, båttur, fläskfile, kvällstur, promenad, tur, Åkernäs;

Molnmönster

När jag var liten så brukade jag ligga på rygg i gräset och tittade upp på molnen. Med lite fantasi så kunde jag få se en hel värld av mönster och motiv. Jag kunde se allt från djur till farkoster och läskiga monster.
 
Idag när mamma tittade upp på himlen så behövde hon då inte använda sin fantasi för att se vad molnen föreställde. Titta på bilden ovan det var ju klockrent Axa hon såg och förevigade ...
Taggar: Axa, fantasi, himmel, hund, moln, motiv, mönster;