Fy för den lede!

 
2 dagar kvar till semester och jag har börjat dagen med min nya rutin dvs. 3x3-gympa och "the plank callenge". Fy för den lede vad det var jobbigt idag. Är nu inne på dag 14 i min utmaning och det inneär att jag ska hålla ut i 90 sekunder för andra gången. Trodde efter halva tiden att jag inte skulle orka tiden ut och efteråt så kändes det verkligen i bröstkorgen när jag andades. Men det var för en stund sedan och nu känns det riktigt bra att det är gjort och i morgon är en helt annan dag ...

 

Taggar: 90, callenge, den lede, plankan, utmaning;

Britt-Marie var här

 
  
"Britt-Marie var här", av Fredrik Backman är en kärlekshistoria och en kärleksförklaring. Tyckte man om "En man som heter Ove" så kommer man att gilla den här boken som handlar om en Britt-Marie som väntat ett helt liv på att hennes ska börja. Hon har just lämnat ett 40-årigt äktenskap och liv som hemmafru för att söka anställning, mest för att någon efter ett liv i sin makes skugga ska veta att Britt-Marie existerar.
 
Kommer garanterat att filmatiseras.

Handlingen:
Britt-Marie, 63, är faktiskt inte passivt aggressiv. Det är bara det att smuts, repor och felaktigt organiserade besticklådor får henne att skrika på insidan. Hon har just lämnat ett 40-årigt äktenskap och liv som hemmafru, och det enda arbete hon kan få finns i Borg, ett finanskrisdrabbat samhälle vid en väg där allt är nedlagt utom den ölstinkande pizzerian. Britt-Marie avskyr fotboll, Borg har inget annat än fotbollen kvar. Det är sannerligen inte en början på en underbar vänskap. 

Men när byns ungdomslag behöver en tränare så desperat att de till slut är redo att ge jobbet till vem som helst, då bryr de sig inte om petitesser som att hon absolut inte vill ha det. När Britt-Marie dessutom blir utbjuden på dejt av en polis och bryter handen i ett solarium finns det ingen återvändo. 

Fler böcker av författaren:

  • En man som heter Ove
  • Saker min son behöver veta om världen
  • Min mormor hälsar och säger förlåt
  • Britt-Marie var här
Taggar: Backman, Britt-Marie, Fredrik, bokrecension, böcker, feelgoodbok, läsning, recension;

Who knew?

 
Klev upp i tidigt idag och satte Robert Broberg på järnet i spotify och gjorde bort 3x3x-gympn samt "The Plank Challenge" dag 12 och klarade faktiskt trots att jag trodde att det var en omöjlig uppgift att hålla ut i 1,5 minuter (90 sekunder). Kan ni fatta att jag klarade det? Jag som anser att jag är av naturen lat och INTE har någon uthållighet men jag ÄR tydligen duktigare än vad jag tror , who knew?
Taggar: 90, Broberg, Robert, challenge, gympa, plank, sekunder, spotify;