Stickade reflexer

 
Nu när höstdagarna visar sej i sin vackrasta färgpalett blir höstkvällarna allt mörkare och mörkare. Det är riktigt mysigt med mörkret men det finns också faror med den och det är att vi inte syns så bra då vi är ute i trafiken.
 
Men min mamma som varit polishustru i största delen av sitt liv vet att den billigaste livförsäkring man kan tänka sig är att bära reflex i mörkret (både tvåbenta som fyrbenta) så hon har stickat ett hundtäcke med reflexgarn till lilla Axa som var utan både reflexväst och reflexkoppel.
 
Tack älskade mamma för att du tänker på oss ser till så att vi ska ha det bäst.
Taggar: Axa, gåva, höst, livförsäkring, mörker, reflex, reflexgarn, stickat;

Underbar nittioåring

 
Idag har hela tjocka släkten varit och uppvaktat världens underbaraste kvinna som fyller 90 år i morgon. Det är svårt att förstå att det ä nittio hon fyller. Inte kan man väl tro det när man tittar på bilden av henn ovan (knäppt idag).
 
Vi började med att ta en gruppbild på den närmsta släkten och deras respektive samt barn och bonusbarn. Ni kan ju bara ana hur tumultatat det var då vi över trettio personer som skulle arrangeras och posera på bästa sätt. men efter många om och men så var vi klara och nöjda över att det åtminstone fanns en bild (av 107) som alla såg någotsånär ut på.
 
Efter photosootet bjöd hon oss alla på köttgryta, ris, grönsaker och baguetter med ost (mommas hembakta bröd var godare) som hon catrat från "Golfrestaurangen". Innan hon givetvis bjöd på sin klassiska födelsedagstårta med grädde, falska potatisbakelser och toscatårta till kaffet.
 
 
Taggar: 90, kalas, photoshoot, släkt, uppvaktning;

Celebration

 
Ikväll firar jag det positiva besöket på NUS med att bjuda maken på en romantisk supé bestående av:
 
 
pepparbiffar med malinns touch i krämig sås
 
 
och potatisbakelser gratinerad på ekbräda.
  
Givetvis serveras allt detta med en snygg dukning och ett gäng värmeljus. Det enda jag inte begriper är varför jag kallsvettats, legat sömnlös och varit utvakad i en hel vecka när allt gick så bra. Men det är väl som det sägs; det är så djävla lätt att vara efterklok ... ... ...
Taggar: NUS, celebration, dukning;