Autumn rhapsody

 
Just nu känns det som om jag hamnat mitt i ett höst medley. Jag sover mej genom kvällarna för att orka med dagarna men nu så är äntligen helgen här och den tänker jag tillbringa i hemmets lugna vrå. Jag tänker inte sticka nästippen utanför dörren utan ligga i säng och soffa med film eller bok. Är öppen för ALLA tips så tipsa, tipsa, tipsa!
Taggar: autumn, bok, film, helg, höst, medley, rhapsody, tips;

En mycket berikande dag

 
Idag har jag varit på en föreläsning om tvärkulturell kompetens i mötet med den arabiska kulturen. Syftet är att på bästa sätt förberedas inför kulturella möten och kulturkrockar  i mitt arbete som på sikt ska leda till större förståelse för vad som styr ett möte där olika värderingar möts.
 
Jag måste säga att jag är positivt överraskad över den här dagen som jag trodde skulle handla om helt andra saker. Vår föreläsare Magdalena Eriksson har visat på vika kontraster det är mellan vår kultur och den arabiska samt vad det finns för kontraster inom hela den arabiska kulturen. En mycket berikande dag som fler skulle få vara med om då samhället idag är så mångkulturellt.
 
Taggar: Eriksson, Madelene, arabisk, berikande, föreläsning, kompetens, kulturen, mångkulturellt, tvärkulturell;

Fy vad trist

 
Jag vart så glad när jag fick den ultimata morsdagspresenten av mina tre döttrer. Det var ett halsand av tre hjärtan med deras månadsstenar och namn ingraverade. Så ni kan ju gissa hur ledsen jag blev då det försvann och hur jag än sökt efter det så har det inte gått att uppbringa. Men så ikväll larmade tvättmaskinen om att det var dags att tömma filtret för avrinning och där bland alla tygfibrer så låg mitt älskade halsband. Först blev jag jätteglad över upptäckten med efter en stunds granskande så ersattes min glädje mot sorg när jag såg att det har blivit alldeles missfärgt och förstört. Så , snälla om någon har ett råd eller ett tips om hur jag kan fixa till det så skulle jag bli så tacksam. 
Taggar: halsband, hjärtan, morsdagspresent;