Nötchoklad

Hade ju lovat att berätta hur det skulle gå med min tanke om hur jag skulle göra världens godaste chokladbitar och det gick ju kalasbra. Jag värmde 100 gram kokosfett och 200 gram ljus choklad och när det var varmt så rörde jag ned skållad, hackad madel och klickade ut i ischoklad - och knäckformar och ställde svalt så de stelnade till. Tror att jag lyckades då maken smakade och sa att jag lätt skulle kunna konkurera ut marabou..
 
 
Men då jag fortfarande hade kvar kokosfett och ljus blockchoklad kom jag på att farmor alltid gjorde rischoklad till mej då jag var liten och gjorde en sats på 100 gram kokosfett, 200 gram ljus blockchoklad som jag smälte  i en kastrull och rörde sedan ned ca 2 dl rostat ris (vårgårda ska det vara) som jag klickade ut och fick stå och stelna i folieformar.
 
 
 
Taggar: blockchoklad, kokosfett, mandelchoklad, marabou, rischoklad, rostat ris;

Kommentera inlägget här :