Signed, sealed and delivered!

 
Har varit till tandläkarhögskolan idag för en slutbesiktning och vet ni vad, efter allt för många sömnlösa nätter, dagar av ångest, nervositet, magknip och uppskjutande i absurdum är jag äntligen slutbehandlad.
 
Jag ska erkänna att stressen var på topp och då jag satte mej i tandläkarstolen och ryggstödet sakta glad bakåt så slutade jag fomligen att andas. Men när tandläkaren började undersöka och ord som fantastiskt, bra läkt, inga tandfickor, väl rengjort och bra jobbat kom ur hans mun så gled luften sakta in i lungorna och jag kände både lättnad och stolthet skölja över mej. 
 
Det kändes lite vemodigt att lämna Peder, min korta, korpulenta tandläkare med bikerskägg, rosa foppatofflor och en otroligt lugn och säker utstrålning som ingett ett stort förtroende hos mej. När jag gick därifrån så kändes det faktiskt som om jag skulle kunna tänka mej att komma tillbaka och det är inte små ord från en person med min tandläkarskräck.
Taggar: Peder, rädsla, slutbehandlad, slutbesiktning, stress, tandläkarhögskolan, ångest;

Samma fast olika!

 
Idag när jag stod och vek tvätt så vände jag mej om och såg att Axa låg i soffan och tittade på varje rörelse jag tog och fick en liten känsla av deja vu. Samma sak hände mej för fem år sedan men då var det en annan hund, och en annan soffa men det är samma posé och samma kärleksfulla överakande blick. Vår fantastiska Rexa har verkligen lärt upp lilla underbara Axa och fört över sitt lojala och sociala sätt till henne som nu inte heller lämnar min sida så nu är det två som alltid vill vara nära, alltid vara med ... och självklart får de ju det! 
 
Mina hundar och jag är de trognaste vänner.
Det är de som kliver upp med mej på morgonen.
De som sitter och väntar på att jag ska komma hem efter jobbet. 
De som ligger i köket och ser på medan  jag diskar eller eller lagar mat. 
De som följer med mej vart jag än går och alltid ligger vid min sida.
De som sitter i tvättstugan och ser på medan jag hänger tvätt. 
De som lägger sitt huvud bredvid mitt på huvudkudden när jag går till ro.
De håriga vänner  som jag älskar så.
Taggar: Axa, Rexa, daja vu, dikt, djurvän, hund, kärlek, matte;

Midsommarhelgen

Har kommit hem till mitt lilla blå hus på grönan efter en en lugn och trevlig midsommarhelg i Åkernäs. Vi har åkt båt på sjön, ätit gott, haft trevliga besök och besökt trevliga sjögrannar, Jill har upplevt sin allra första midsommar och vi har tagit en roadtrip där vi besökt platser vi inte sett på länge. Rexa har legat i skuggan och övervakat AxA och Stella (mor och fars nya familjemedlem) när de har har stojat och busat med en outsinlig ork.
 
Maken har åkte iväg för en ny arbetsvecka och jag ska ta ett stort glas vatten, en magnecyl och lägga mej i soffan och vila så att huvudet håller sej lugnt. Det har varit lugn sedan i fredagskväll men så har jag varit en duktig flicka och hållit mej lugn, gått och lagt mej tidigt och druckit mycket vatten.