Vegetarisk lasagne med en sting av chili

 

Jag vet att det är olikt mej att frångå köttet då jag är en riktig "köttätare" som älskar kött i alla former och anser att vegetarisk mat är sallad utan tillbehör MEN den här lasagenen är en riktig höjdare med sting. 

 

Ingredienser för 4 personer:

  • 3 morötter ca. 300 g
  • 2 gula lökar
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 msk smör eller olja (vad man själv tycker är bäst)
  • 500 g krossade tomater
  • ½ dl chilisås
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk torkad oregano ( detta hoppar jag pga allergi)
  • 500 g keso, cottage cheese
  • 15 lasagneplattor elle
  • 2 dl riven ost

 

Gör på detta sättet:

  1. Sätt ugnen på 225°.

  2. Skala morötter och lök. Riv morötterna grovt och finhacka löken.

  3. Fräs morötter, lök och vitlök i smör/olja några min.

  4. Tillsätt krossade tomater, chilisås och kryddor. Koka på svag värme ca 15 min.

  5. Smaka av och tillsätt ev mer kryddor och lite socker om tomatsmaken är för syrlig.

  6. Ta grytan från värmen och rör ner cottage cheese.

  7. Varva sås och lasagneplattor i en smord ugnssäker form. Avsluta med sås och strö över riven ost.

  8. Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 min.

 
Tips: 
Servera med en fräsh grönsallad och vitlöksbröd. Man kan med fördel blanda i soltorkade tomater eller använda krossade tomater med chilismak för lite mer hetta i lasagnen och tycker man inte om keso kan man ju alltid byta ut den mot grädde eller mera ost.
 
Smakpanelen: 
Då jag är solokvist hemma och det bara är jag som ätit så är det ju bara jag som kan betygsätta min egen mat och jag är inte blygsam utan skriker högt FÖRLÅT JANTE MEN DET HÄR GJORDE JAG RIKTIGT BRA! 
 
PS: 
Har fryst in 3 matdosor till maken som jag är övertygad om kommer att gilla detta (mer sådant och han kan kasta sina hängslen) och mamma som jag också VET kommer att tycka om detta lovar jag ska få detta som middag i sommar!
Taggar: chili, jante, jantelagen, lasagne, lök, matlagning, morötter, ost, recept, sallad, toat, vegatariskt, vitlök;

Kommentera inlägget här :