Sov du lilla videung

 

Handlingen:

En natt snubblar den hemlösa Muriel över en gråtande flicka mitt i Stockholms city. Hon heter Folami och har flytt hit på egen hand, som så många andra barn. Muriel tar med henne till sitt tillfälliga hem. Men efter en otäck incident vågar de inte stanna, utan söker hjälp av Tom Stilton, som tidigare varit både polis och uteliggare.

En pojke hittas nedgrävd i Småland med halsen avskuren. Kommissarie Mette Olsäters team med den unga kriminalaren Olivia Rönning tar sig snabbt dit för att utreda mordet. I närheten av fyndplatsen hittar man en kniv med en inskription som tyder på att pojken kan ha fallit offer för en rumänsk kriminell organisation.

Stilton erbjuder sig att hjälpa till med utredningen och skickas tillsammans med Olivia till Bukarest för att ta reda på mer om vem pojken och hans mördare kan vara. När de börjar höra sig för och samla ihop trådarna kommer de en chockerande och dödlig verksamhet på spåren och snart svävar de själva i livsfara.

Vad jag tyckte om boken

Sov du lilla videung är den fjärde boken i serien om Tom Stilton och Olivia Rönning av Cilla & Rolf Börjlind. Man kan läsa böckerna fristående men jag rekommenderar att man läser böckerna i serien från början då utvecklingen av huvudpersonerna går igenom är en stor del av läsupplevelsen. 

Det är en mordhistoria med hög trovärdighet och det som sker i boken skulle mycket väl kunna ske i verkligheten och det  gjorde att jag blev riktigt berörd och handlingen blev mer skrämmande. Det är en riktig bladvändare och boken höll mej i sitt grepp till sista sidan där allt knyts ihop på slutet och bokens första mord får sin förklaring.

Taggar: bladvändare, bokrecension, boktips, deckare;

Kommentera inlägget här :