Grattis på födelsedagen älskade Elin

 
Idag för exakt 27 år sedan kom mitt första, älskade flickebarn till världen. Det var en tumultartad födelse 6 veckor för tidig och med havandeskapsförgiftning men vilken underbar värld det sedan blev. Det var den dagen jag för första gången fick bekanta mej med den malinns jag därefter skulle vara. 

Innan jag fick henne var jag själv ett barn (18 år), en oidentifierbar människa som inte hade någon aning om vad livet hade i beredskap men så kom hon och jag blev mamma och all pusselbitar föll på plats. Av henne fick jag ”koden" till till livet och en ogränsbar kärlek som växt sej starkakre och starkare för varje år som gått.

Idag fyller hon 27 år och har själv blivit mor till ett underbart litet flickebarn. Hoppas hennes dag blir allt vad hon önskar och jag skickar henne ett stort, stort GRATTIS på hennes födelsedag med orden JAG ÄLSKAR DEJ HJÄRTAT MITT!

Det är Rexas dag idag!

 

Idag fyller min älskade hund 11 år och det får mej att fundera; vart har tiden tagit vägen? Jag minns exakt när, det var som hon stal mitt hjärta och vi blev de trognaste vänner. Det är hon som kliver upp med mej på morgonen och som följer med mej vart jag än går och alltid ligger vid min sida. Det är hon som sitter vid dörren och tar emot mej då jag kommer hem från jobbet och det är hon som lägger sitt huvud bredvid mitt på huvudkudden när jag går till ro. Min älskade Rexa är den bästa och finaste hunden som finns och kärt barn har ju många namn så grattis til dej; Fjunet, Korset, Lillan, Rexa, Räser och Räserhonan på ditt 11 levnadsår och 82 hundår.


...Så här såg lilla Rexa ut då hon kom till oss ... 

Hur man räknar man hundår:

  • Första året räknas som 14 hundår 
  • Efter det räknas det 7 år per år till hunden blir 10 år
  • Då räknar man 5 år per år 
 
Så om hunden är:
  •  1 år = 14 hundår 
  •  2 år = 21hundår 
  •  5 år = 42 hundår 
  • 10 år = 77 hundår 
  • 11 år = 82hundår 
Taggar: Rexa, djurvän, hund, hundår, matte;

Ljus i mörkret

 
Oj, idag har det vräkt ned en massa snö hela dagen och nu när jag drog ut tunnan för sophämtning så ösregnade det. Det är som om våra vädergudar inte riktig kan bestämma sej för hur de ska ha det.
 
Det är ju sådan här dagar som jag verkligen skulle vilja ha en kamin så att jag skulle kunna sitta framför en sprakande brasa men jag gör det bästa av situationen och drar min yllefilt från Ullkraft (bröllopspresenten av maken), startar en virituell brasa på datorn och tänder ljus.
Taggar: brasa, brasa.nu, ljus, snö, ullkraft, vädergudar;