Husddjuret

  
"Husdjuret", av Camilla Grebe är en spännande och oförutsägbar psykologisk thriller som grep mej mer än vad jag hade väntat mig. "Kockan" på jobbet rekomenderade den lika ivrigt som varmt så när jag fick chansen att läsa den så tog jag den direkt. 

Husdjuret är en roman om ett fruktansvärt brott, om de människor som begick det och de som ska lösa det. Handlingen var bra och jag fastnade i boken direkt, alltid ett gott tecken. Stämningen är dyster på många olika sätt och det dök upp många små överraskningar lite här och var. Men i slutet när alla trådar vävdes samman blev resultatet definitivt inte det jag hade trott eller ens kunnat gissa mig till.

Ser verkligen fram emot fler böcker av Camilla Grebe.

Handlingen:
 
Ett brutalt mord för tre människor samman: Malin, den unga polisen som ha hela sitt liv prydligt utstakat. Hanne, profileraren vars tillvaro är på väg att rämna och Jake, pojken som bär på en onämnbar hemlighet.

Alla förs de samman av ett brutalt mord i ett gammalt stenröse i den sörmländska byn Ormberg under några kalla vinterveckor. Jakten på mördaren blir inte bara farlig, den förändrar också i grunden deras existens. Sanningen har, som så ofta, ett högt pris.
Taggar: Camilla, Grebe, bokrecension, boktips, deckare, läsning, talbok, thriller;

Kommentera inlägget här :